Egy tökéletes és teljes kopjafa faragó készlet.

Egy tökéletes és teljes kopjafa faragó készlet.

             A kopjafa nagy-nagy örömömre egyre inkább teret hódít, kezd i visszahódítani méltó helyét a magyar köztudatban. A visszajelzések szerint a gyász feldolgozásában is sokat segít, ha valaki a hozzátartozójának faragott kopjafa elkészítésében bármilyen szinten tevékenyen részt vesz. Ha csak a tervezés, szöveg beírás, vagy felületkezelésben, ki-ki képességei szerint vesz részt már az is sokat számít. Ebben a jegyzetben bemutatom a kopjafa faragó készletet és, mivel nem ördöngösség, bárki megtanulhatja.

Nagyon fontos, a rajzoló tervező eszközök beszerzése. Sáskaláb, talpas 45 fok, ami derékszög is egyben, hosszú vonalzó, körző, ceruza, radir. Ezekkel már bármilyen mintát meg tudunk szerkeszteni.

KB 15000 ft

A készletet nem árt egy tartós tokban tárolni, mert így könnyen szállítható, kis helyre összecsomagolható, és az élek védelme is megoldott.

68500 ft nagyágrend

Nélkülözhetetlen egy élező készlet. Ha csak esetenként bepasztázott bőrön meghuzzuk az élszalagot, már jól érezhető javulást tapasztalunk a szerszám élességénél. Aképen két fajta kö, két fajta polirpaszta, élező satú és élező bőr látható.

27000 ft körül

Kell egy nagyobb és egy kissebb bunkó. A naggyal a széles lapos vésőket, a kicsivel a betüköt, éls finomabb forgácsolásokat végezzük.

10000 ft

Közepes, alap kopjafa faragó véső. Ezzel a pihenőket, rövid nyakat és még rengeteg szimbólumot ki lehet faragni.

6500

Hosszú kopjafa faragó. Ezzel a hosszú nyakrészt és magasabb pihenőket faragjuk.

6500

Beütő véső. Ez nélkülözhetetlen a gyors és pontos faragáshoz. Faragás előtt ezzel ütjük be a faragni kivánt, egyenes vonalak által határolt geometriai elemek szögfelezőit. Ez pontos, gyors faragást tesz lehetővé.

6500

Tiroly, vagy svájci véső. Mivel nincs párhuzamos élrésze ezzel lehet szépre, tisztára kifaragni a háromszög, és más egyenes vonalak által határolt elemeket.

6500

Széles enyhén íves véső. A gömb, tulipánok és más íves vonalak által határolt motivúmok faragásánál alkalmazzuk. A szobrászatban kiváló nagyoló véső.

6500

Író véső, vagy ékvéső. A nevek, évszámok befaragásánál, de a vonallal határolt diszítő elemeknél is nélkülözhetetlen.

5500

Közepesen íves véső. Ezt a tulipánoknál használom.

5000

90 fokos ékvéső. A vízjelek szírmok kialakításánál fontos szerszám.

5500

Enyhén íves 30 mm-es véső. Tulipánok, forgók, íves motivúmok kifaragásának eszköze.

5000

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .