Melyik fafaragás tipus érdekel?

            Már hosszú ideje foglalkoztat egy kényelmes, felhasználóbarát szavazófelület létrehozása, ahol bárki egy kattintással, villámgyorsan véleményezhet bármit. Végre rendelkezésemre áll ez a felület. A kép alatti kis körre kattintva lehet szavazni, és szavazás után a képek abban a sorrendben jelennek meg, amennyi szavazatot kaptak. Kérlek éljetek ezzel a roppant kényelmes … Olvass továbbMelyik fafaragás tipus érdekel?

Elkészültek a gyakorló táblák.

         A leckék kifaragása után, roppant stimuláló, motiváló feladatsor a gyakorlótáblák kifaragása. Ezt most Farkas Edit, az egyik leglelkesebb és legtehetségesebb tanítványom egytől egyig kifaragta. Fogtok még találkozni a munkáival a csoportokban.                 A karvalyorrú kétkezes kés az egyik legmegfelelőbb szerszám ezekhez a faragásokhoz. Sok … Olvass továbbElkészültek a gyakorló táblák.

Egyedi és naponta használt faragható ajándéktárgyak.

          Régebben csak úgy száguldoztak a vezérhangyák az agyamban, tele voltam ötletekkel, vagyis több MÚZSA csókot kaptam. Az utóbbi időben úgy érzem, hogy apadt a lendület.        Ezért kérlek benneteket, hogy árasszatok el ötletekkel a faragható használati tárgyak témakörében. Amit szívesen faragnátok, és ajándékoznátok szeretteiteknek. Minden jó ötletet örömmel … Olvass továbbEgyedi és naponta használt faragható ajándéktárgyak.

Második adag a vonalrajz tervekből.

          Remélem aktívabbak lesztek mint az elsőnél. Ha igen hamarosan elkészül a következő adag. Annak a gyüjteménynak a címe “Hölgyek”. Készítettünk elérhető áron kimondottan vonalrajzfaragó készletet. Patina, lakk, olaj, indigó, faalapanyag, és egy kés van benne.   Remélem aktívabbak lesztek mint az elsőnél.

Szavazásra felkérés.

            A következő napokban több témakörben osztok meg vonalrajzokat, amelyek önmagukban is egy-egy csoda. Annyi érzelmet, lendületet, szeretetet fejeznek ki, hogy el sem mondható. A faragásuk gyorsan sikerélményhez juttat és fejleszti a manuális készségeket, arányérzéket, precizitást. Gondolkodom, hogy a számotokra kedves darabokból párat elkészítek Karácsony előttre. Első témakör az állatok. … Olvass továbbSzavazásra felkérés.

Segítség kérés. Ötleteljünk.

     Újabb ötleteim születtek. A faragóleckék mintájára készítek kb. egy tucat gyakorló táblát, előrajzolt mintákkal. Negyven darab különböző mintát bemutatok egy galériában és kérlek szavazzátok meg, válasszátok ki, az általatok legszebbnek ítélt mintákat. Örömmel fogadok itt meg nem osztott javaslatokat is. A saját ötleteiteket e-mailben kérem elküldeni. Természetesen, ha vannak ütős ötleteitek a Faragóellátó … Olvass továbbSegítség kérés. Ötleteljünk.

Ne mondjátok, hogy nem szóltam idejében!

          Párat alszunk és ismét itt van Karácsony. Ha valakinek igazán egyedi, személyreszóló ajándékot szeretnénk adni, még éppen idejében vagyunk, hogy nekiugorjunk. Minimális költséggel és kis kézügyességgel csodákat lehet művelni. Erre gondolva előgyártottam pár medálnak, kulcstartónak, és még sok más dologra felhasználható alapanyagot. A kiválasztásban a fafaragó csoportok tagjainak véleményét is … Olvass továbbNe mondjátok, hogy nem szóltam idejében!