INGYEN FARAGÁS OKTATÁS!

Függetlenül attól, hogy hol élsz, évtizedek alatt készített rengeteg oktató videóim segítségével nagyon jó alapozásra lehet szert tenni a FAFARAGÁS témakörében. Természetesen ehhez nagyon gazdag választékban mindenféle szerszám, eszköz, alapanyag és szakirodalom beszerezhető a FARAGÓELLÁTÓ KFT. nél. Az oktató videók az alábbi elérhetőségen található. https://www.youtube.com/channel/UCYthg_knYCZIR-D_U1YYH1w A weboldal és webáruház megtalálható a www.faragoszerszam.info oldalon

Ajándékozzunk élményt.

      Nem is gondoljuk, hogy mennyire közel van az idei Karácsony. A legemlékezetesebbek az egyedi, személyre szabott ajándékok. Ezt csak az múlja felül, ha valamilyen maradandó élményt tudunk ajándékozni. A szülők, ha valamilyen, a gyerekek által nagyon szeretett kis állatkát, vagy használati, esetleg dísztárgyat faragnak a kis trónörökösöknek. A gyerekek, ha valami kis … Olvass továbbAjándékozzunk élményt.

Jól bevált okosságok, újdonságok.

               Kicsit ritkultak az általam készített Youtube filmek és bejegyzések. Ennek fő oka a reakciók, reagálások hiánya. Úgymond elment a kedvem. Érdeklődés hiányában sok-sok műsor elmarad. Most néhány újdonságra hívom fel a figyelmeteket. Amióta használom őket, nélkülözhetetlenek a műhelyemben. A fafaragók elég gyakran kell csiszolják a fákat. A csiszoló … Olvass továbbJól bevált okosságok, újdonságok.

Látogatás Török Csaba csikszeredai fafaragónál.

            Török Csaba Csikszereda elismert, keresett székely fafaragója. Turisztikailag aktív időszakokban turisták sokasága keresi fel legtöbb esetben visszajáróként, mert nagyon termékeny, és mindig találnak nála valami szívmelengető autentikus Székely faragványt. A lakása, és műhelye is tele van faragott bútorokkal, használati tárgyakkal. Az alábbi galériában egy részüket be is mutatom. Kérlek … Olvass továbbLátogatás Török Csaba csikszeredai fafaragónál.

Itt az ideje az egyedi, személyreszabott Karácsonyi ajándékok megálmodásának.

           Ha igazán egyedi, szívből jövő ajándékot szeretnénk adni szeretteink egy részének, bizony már majdnem késő most elkezdeni gondolkodni. Legütősebb ajándék, egy élmény amelyik az egész életre hatással lehet. Például egy fafaragás oktatás, amit egy ajándékutalvány segítségével teljesen személyre lehet szabni, sőt még kombinálni is lehet ami szt jelenti, hogy az … Olvass továbbItt az ideje az egyedi, személyreszabott Karácsonyi ajándékok megálmodásának.

Kedvezményes ár Karácsonyra.

         A rohamléptekkel közeledő Karácsonyra való tekintettel, arra gondoltunk, hogy aki a három könyvet együtt veszi meg, a 14000 ft helyett 10000 ft-ért adjuk oda. A rossz hír az, hogy ez az akció maximum 30 vásárlónál müködik, mert a Kopjafa faragás könyvből már csak 30 darab van. Kivételesen kérlek, hogy osszátok meg. … Olvass továbbKedvezményes ár Karácsonyra.

Gépi alap élező felszerelés egy fafaragó mühelyben.

                Beindult az élezés oktatás. Egy alkalommal egy, vagy maximum két tanulóval tudok foglalkozni. Itt szembesül az érdeklödő, hogy mennyire összetett dolog az élezés. Első lecke, egy konyhakés megélezése. Ez még nem annyira bonyolult, de vannak buktatói. Nagy koncentrálást, odafigyelést igényel. Második feladat egy egyenes élű véső bázisélének, … Olvass továbbGépi alap élező felszerelés egy fafaragó mühelyben.

Gyorsan sikerélményhez juttató, sokat tanító ötletek iskoláknak, cserkészeknek.

Az én szüleim si faragtak az iskolában, kézimunka órákon. De még nekünk is komoly tantárgy volt a kézimunka és ennek keretei között a fafaragás. Szeretném felhívni a figyelmet, hogy kezdőknek egyik leghálásabb feladat a barátság pálca, vagy virágtámasz faragása. Erdélyben a mai napig nagy hagyománya van a ballagó tarisznya varrása, amiben egy pénzérme, egy kis … Olvass továbbGyorsan sikerélményhez juttató, sokat tanító ötletek iskoláknak, cserkészeknek.

Kopjafa restaurálás és egy kereszt

           Egy 16 évvel ezelőtt Székelyföldön nyers fából faragott kopjafát restaurálok. A munka nagyon szép de az idő vasfoga nagyon meggörbítette szegényt. Ez a nyers fából faragás kockázata. Azonkivül a felületkezelő anyag nagyrésze lehámlott és teljesen lecsiszoltam. Most kentem rá a 12. réteget kerti bútorolajból és még mindig nincs tökéletesen beitatva. … Olvass továbbKopjafa restaurálás és egy kereszt

Látogatásom Ifj. Waum Péter székely fafaragónál.

              Pétert már régebbről volt szerencsém megismerni. Személyében egy derűs, mosolygós, segítőkész, nagybetűs embert ismertem meg. A műhelyében is szívesen, örömmel mutatott meg mindent, szerszámokat, félkész és kész termékeket. Számára a faragás fő tevékenység és amint tapasztaltam elég sok a rendelése. Amint az alábbi galériában is láthatjátok, fiatal kora … Olvass továbbLátogatásom Ifj. Waum Péter székely fafaragónál.