Kérdőív kielemzés, második rész

Kérdőív kielemzés, második rész

Ha mondanivalód, vagy észrevételed van, bátran írd meg nekem! 33 válasz

Köszönöm, hogy megosztja tudását!

A leckékénél sokat segítene különösen a kezdő szinteken, ha legalább 1 kilenne faragva minden mintából. ” édes lányom avagy fiam így kell ennek kinéznie, erre törekedjél! ;)” Hisz a videók lehetnek jó minőségűek, de csak videók.

Az összes lecke kifaragott fotója fent van az oldalon.

Jó napot! Most először faragok a szerszáma tökéletesen illik a kezembe kényelmes a fogása és rögtön rá is állt a kezem.

Szép napot. Az én szakmámban főleg kivehető pengés faragókéseket használunk ami egy hosszabb 8-10 cm késszalagból meg egy nyélből amiben egy csavarral lehet a szalagot megszorítani. Ez egyrészt megkönnyíti a köszörülést/fenést másrészt hosszan használhatóvá teszi a szerszámot. Én ezeket még eltudom készíteni magamnak(mert itt csak méretre kell vágnom az acéllemezt és formára köszörülni de alakítani, edzeni nem kell) de szerintem a faragó kollégák is szívesen látnák ezt a megoldást is a profilkések mellett. Köszönöm Üdvözlettel P.G.Péter

Légyszíves küldj egy fotót erről a késről. 

Gépész ember vagyok, így a szerszámokhoz-fémekhez van tapasztalatom, de faragásban nemigen, de nagyon jók ezek a rajzok, könnyen átlátható és tényleg; ahogy megy végig rajta az ember, érzi a fokozatosságot. Profi munka! üdv Tuboly Tamás

Egy faragókés kiszállításához postai levél feladás vagy http://www.foxpost.hu/ vagy https://webox.hu/ sokkal olcsóbb lenne. A megtakarításból inkább vennék még egy kést, ami ugye dupla haszon.

 

A csomagok utánvéttel történő kiszállítása drágább mint egy sima levél, vagy csomag. Az összecsomagolás és postázás is idő, anyag és pénz.

 

Ha módom lenne a sík anyagra való tájképfaragásról tanulnék :).

 

A tanfolyamon van ilyen. Az oktató videó elkészítése hosszú időt igényel de ha kicsit lazul az idő szorítása meg tudjuk oldani.

 

A faragokesem nyele rendkivul hamar osszekoszolodott. (Persze onnon hibambol is, de szerintem a kesek nyele kaphatna valami vedo lakkot.)

Ez az igény már többször felmerült. Általában a szerszám nyelek felület kezelése nem megengedett, mert munka közben izzad a tenyerünk és bizony könnyen megcsúszhat, ami baleset veszélyes. Ezért natúr felületűek a nyelek. Az viszont elképzelhető, hogy szeszpáccal sötétebbre pácolt nyeleket is fogok készíteni.

 

Derékszögű vesom rosszul volt megelezve. A veso vegenek bal oldala milimeterekkel hosszabb volt mint a jobb. (A „v-alak” nem mintazodott ki jol) A kesek elesseget eladas elott jobban ellenoriznem.

 

Köszönöm az észrevételt. Az első pillanatoktól fejlődünk, javítunk. Minden szerszám egyedi kézi munka az összes előnyeivel és hátrányaival. Minden ilyen esetben, ami szerencsére elég ritka azonnal cseréljük a kifogásolt darabot.

 

Köszönet a Mester Úrnak hogy elindított ezen az úton!

Egyetlen észrevételem lenne, hogy nagyon drága a postaköltség. Magam is webáruház tulajdonos vagyok és probléma nélkül lehet szerződni jóval olcsóbb megoldásokra. A Posta kondíciói nagyon jók, 1300 Ft körül lehet velük szállítani. Csomagautomaták még olcsóbban 700 Ft környékén kijönnek. Jó lenne, ha a posta költség többletet inkább szerszámra, eszközre lehetne fordítani.

 

Keresek egy elfogadható, mindenkinek tetsző megoldást.

 

Feljebb már leírtam. Jó lenne egy ÁSZF.

Van ilyen az oldalon.

Jó lenne látni hogy a kifaragott leckék mivel lettek le felület kezelve mert egy kettő tetszik csak sokat segítene ha nem nekem kellene kísérletezgetnem. 

A leckék és általában a fa felületkezeléséről egy részletes videót készítettünk ami a you tubon látható. https://youtu.be/_Ho7-CjPJtA

 

Szeretnénk köszönetet mondani a kiváló honlapért, és az oktatóanyagokért! A párom is kitölti majd a kérdőívet, amint jobban beleássa magát (miután megkapja karácsonyra a faragókészletet)

A faragó videók és leírások főleg a kések használatának témakörét ölelik fel, de a vésőkkel alig foglalkoznak. Akit inkább a vésők használata érdekel az nem talál kellő ismeret/ismertető anyagot.

 

 

A közeli tervek között szerepel az alapszedéses és ékfaragást bemutató lecke elkészítése. A második faragó lecke vésővel történő faragást mutat be.

Egy picit messzebb lakunk Esztergomban. És szeretnék egy komolyabb faragó készletet. Most Karácsonyra kaptam egyet kecskeláb t.nagyon klassz és rettenetesen éles. Köszönöm

 

Nagyon örülök.

 

A faragóleckéknél egy sorszámozás hiányzik nekem, és volt bennük olyan rész is, ami nem volt logikusan kikövetkeztethető, mit és hogyan kellene vágni. Az új sorozat, a részletes bemutatás ezen várhatóan segít majd.

 

Ez is fejlődésen ment keresztül. Az újabb leckéknél kis körrel jeleztük, hogy mit kell kiszedni. Azonban itt jegyezném meg, hogy a művész úrnak szabadsága vagyon és saját fantáziája szerint is faraghatja. Minden kiszedett forgács a fejlődést és rutin megszerzését szolgálja.

 

Mind a videó, mind a weboldal nagyon komplex!! Mindent megtaláltam amire kíváncsi voltam! A leckék lényegre törőek, és nagyon kedvcsinálóak😀! Valamint remek ötletnek tartom a faragó szetteket!!! Szóval részemről minden klappol és tetszik!! Csak îgy tovàbb!!!

 

Köszönöm szépen. Máris jobb kedvvel folytatom az ötleteim megvalósítását a szent ügy érdekében. Amint már többször elmondtam egyre kevesebben vagyunk, akik ezt a csodálatos népi mesterséget tovább tudjuk adni és még kevesebben, akik tovább szeretnék adni. Vallom, és hiszem, hogy a fafaragásnál jobban kevés tevékenység fejleszti a finom motorikus mozgást, kreativitást, és nincs hozzá fogható lelki békét, harmóniát teremtő elfoglaltság.

 

70 éves még aktív építészmérnök vagyok, soha nem foglalkoztam fa faragással, de mindig csodáltam. Most a tanyámon kivágtam egy dió és eper fát (nem ezek az ideális faragható fák ), s az 5 unokámnak megígértem, hogy az új házuk kerítésére csinálok egy házszámtáblát. Hát egyelőre nem vagyok büszke magamra. Tudnál e ebben segíteni, azzal együtt, hogy most a leendő öregségemre jobban megérintett a fa. Üdvözlettel: Vári Attila Debrecen.(vari.attila@reformatus.hu)

 

Szívesen és nagy örömmel segítek bárkinek, minden konkrét kérdésben de a leghatékonyabb, ha valaki meg akarja tanulni az alapokat, ha személyesen felkeres.

 

hát a kedvesem már jelezte felém hogy faragjak neki képkeretet… átnéztem nem találtam hát akkor most megírom szerintem sokan adnának ajándékba faragott képkeretet és a faragható tárgyak kínálatba éppen passzol. (bár anyagismereti hiányosságaim vannak)

 

Jó hírrel szolgálhatok. Lehet nálam beszerezni hárs profil léceket kb. 70-80 cm hosszuak. Ebből mindenki készíthet képkeretet egy gérvágó ládával a saját igényeinek, képméretének megfelelően. Hamarosan bemutatom, hogy asztalos szakismeret és szerszámozottság nélkül hogy lehet ezt össze állítani.

 

A minták szerkesztéséről is lehetne videó. Nagyon sokat segítene.

 

A faragóleckék nekem túl kis méretűek. Kép faragásánál a végső csiszolás sohasem sikerül szép simára. A faragással sem tudok olyan szép egyenes felületet kialakítani.

 

Tervezem, hogy bemutatom a gyors és precíz tervezést egy rajzoló programmal. Szeretnék a kézi rajzolásról is egy bemutatót. Remélem 2018 ban sort tudok keríteni erre is.

 

Ha hallgatna rám akkor NAGYON máshogy csinálná a szerszámokat!

Nagyon tetszik az oldal

 

Én bárkire szívesen hallgatok. A kérdőívet is ezzel a szándékkal készítettem és nagy örömmel vettem a válaszokat. Ezúton is nem győzöm meg köszönni. Ha a konkrét javaslatot is megkapom és jó bizony alkalmazni fogom.

 

Üdvözlöm! Nagyon szeretem a faanyagot. Minden formájában és nem vagyok már fiatal sőt! ha fiúnak születek biztos ez lenne a szakmám, de nem várok tovább ezzel a szerelemmel lány létemre ki kell próbálnom:)) További szép napot kívánok! Üdv Andrea

 

Csak bátran. Akiben felébred az érdeklődés szikrája általában addig szunnyadó csodás képességei is felébrednek.

 

Nekem nagyon klasszak ezek az eszközök!

A fafaragós tanfolyam időpontjait érdemes lenne szerintem a honlapra is kitenni. A témával kapcsolatos bővebb szakirodalom megjelölése is hasznos lenne. (természetesen ha van)

 

A tanfolyamok egész évben szombatonként vannak 9.13 óra között. Mindenkivel egyénileg foglalkozunk. Az internet világában a szakirodalom beszerzése nem lehet akadály. A www.fafaragas.info oldalamon az ajánlott szakirodalom is megtalálható.

 

A szállítás módja bővülhetne, pl. webox, postaautomatával, foxpost-tal.

Drága

a faragható termékeket bővíteni lehetne, univerzális dolgokkal pl. sima hársfalap néhány méretben, fatányérok,

 

Örömmel osztom meg, hogy most már vannak falapok különböző méretekben és vastagságban. Ha valakinek egyedi igényei vannak e-mailben elküldi a méreteket és 21 napon belül jöhet érte. Ezért vagyok FARAGÓELLÁTÓ.

 

Nagyon jó lenne egy olyan könyv amibe minden benne van.Föleg a hosszú évek tapasztalata. Hasonló mint Szabó Béla :Faműves, Sajnos a szakirodalom nem kapható.

 

Szabó Béla barátom két könyve tényleg alap és csúcs művek a faművesség, fafaragás témakörében. Ennyire részletesen, sokoldalúan még senki nem dolgozta fel a témakört. Halálával nagy veszteség érte a faragó társadalmat. A könyvei sajnos teljesen eltűntek a piacról. Ez a legnagyobb veszteséget a nem internetezőknek jelent. Megpróbálok lépéseket tenni a könyvek újra kiadására. Már tárgyalok az örökösökkel. Ez picit az anyagi lehetőségeimtől is függ.

 

Szimpatikus kezdeményezés a videók készítése a megfelelő részletességgel. A szerszámok is kiválóak. Talán izgalmas lenne, ha fafaragáshoz esetleg alapanyagot is lehetne kapni (pl hárs)

Sajnos nincs elég fizikai időm napi rendszerességgel faragni, de úgy vagyok vele, mint egy jó könyvel, ha elkezdem, nem jön hogy letegyem.

 


tanyer2
tukros

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

“Kérdőív kielemzés, második rész” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Mi kollégák vagyunk, én verseket faragok, íme, SZENTKORONA
  Szent kartusa vagy és királyi őre,
  Hű magyarjaidnak Nimród talizmán,
  Hiába tört éj, balsors nemzetünkre,
  Nélküled bitorló nem lett itt király.
  Benned ég még, az ősi hit visszfénye,
  Mély titok zár körül, és száz legenda,
  Hol, mikor készült szerencsénk edénye?
  Ez glóriás hitünk attribútuma.

  Ész, szív, virtus, képzelet, ősnapkelet,
  Aranykori szépsége jött el veled,
  Bő örökséggel királyi Szkítia,
  Ahol megszületett sólyom nemzeted,
  És lett Nimród magyarok híres fia:
  Atilla, Buda? Szent hieroglifák,
  Szkíta-hun gyökerét őrzi még a pánt, –
  Hát gyógyítsuk végre rontott korpuszát!

 2. ÖRÖMMEL LÁTOM itt A SZAKRÁLIS HIEROGLIFÁK ÁBRÁZOLÁSAIT,amelyeket Varga Géza íráskutató ismertet. Vissza a gyökerekhez, mert oly gazdag forrás sehol más nincsen. Gratulálok a mives munkákhoz!