“Vélemények a faragószerszámokról” bejegyzéshez 214 hozzászólás

 1. Nagyon meg vagyok elégedve minden faragószerszámommal amiket a faragóellátóból rendeltem. A velük való munkák során rengeteg sikerélmény ér. Bár még csak ismerkedem a fafaragással, a fa díszítése, megmunkálása, a népi motívumok teljesen magukkal ragadtak. Az oldalon sok hasznos tanácsot találok mindig és a facebook csoportban is rengeteg szépet láthatok nap mint nap, melyekből sokat tanulok. A hozzászólások között is szívesen olvasgatok, vissza vissza keresek bejegyzéseket, újra átböngészve őket, így nagyon sok tapasztalatot és tanácsot tudok eltanulni a mesterektől. Ambrus mester szerszámait, oldalait és oktatóvideóit mindenkinek bátran ajánlom, aki megszeretne ismerkedni ezzel a szép mesterséggel.

 2. Férjem már régóta szerette volna kipróbálni a faragást. Gondoltam meglepem apák napjára egy kezdő készlettel és az 1-2. szintű leckékkel. A készlet szép és nagyon igényes, a kések nagyon élesek. Természetesen már használatba lett véve, nem bírta ki apák napjáig ☺️.
  Nagyon jók a részletes oktató videók is az egyes szintekhez. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk, akit érdekel a faragás művészete. Mi biztosan személyesen is ellátogatunk majd Ambrus Úrhoz a későbbiekben.

  Üdvözlettel
  Marianna

 3. 🇭🇺🌞✴🌛🇭🇺

  Megérkeztek az új késeim!🙂

  Hálásan köszönöm Ambrus Aladár bátyámnak a kiváló minőséget és a gyors postázást,illetve a youtube-ra feltöltött oktató videóit!
  Mindenkinek szeretettel ajánlom ezt a gyönyörű elfoglaltságot,amely a magyar népi “révülés egyik formája.
  Alkotás közben a népdalok hallgatása teszi időtlenné számomra a belefektetett órákat…

  Hála a jóIstennek,mindenkinek szeretettel áldott napot kívánok!🇭🇺🛐♐

  https://www.youtube.com/playlist?list=PL9DDF7C88CBC25176

 4. Kedves Ambrus Úr,

  2 nap alatt váltam függővé…csodálatos dolog fával dolgozni és bár teljesen kezdőként álltam neki a kés és a faragó leckék nagyon megkönnyítik a dolgomat. A videók is érthetőek és alaposak.
  Egy ideje kerestem valami kreatív dolgot amit csinálhatnék és megtaláltam. A műhelyben, az hogy ez az egész szívből jön, rögtön érezni lehet, a tapasztalat és szakértelem ami mögötte van engem is arra ösztönöz, hogy ha már csinálom, csináljam jól.

  Köszönöm,
  Betti

 5. Szép, igényes és minőségi szerszámok gyönyörű fadobozban. Ki is próbáltam, a család az első produktumot (gyerek vándorbot) már meg is dicsérte…🙂

 6. Igen tisztelt Ambrus úr,
  a kopjafavésője precíz darab, s mondhatni olyan, mint az opel :), végigvertem vele egy 20 éves tölgyfagerendát élezés nélkül. Ez volt a tanulódarabom, jöhetne a következő, csak az a baj, hogy a kopjafa nem fogyóeszköz, egy életben bizony csak egyszer kell…

 7. Kedves Érdeklődők!

  Aki kacérkodik a gondolattal, de még nem szánta rá magát, hogy belevágjon a fafaragásba, azokat csak biztatni tudom. Vágjanak/vágjatok bele!
  Mivel vidéken élek és otthon vagyok a 4 hónapos kisfiammal, így egyelőre esélytelen, hogy személyesen vegyek faragóeszközöket, leckéket, azonban az online faragóleckék annyira zseniálisak, hogy enélkül is már az első leckét sikerélménnyel zártam. Persze látszik a rutintalanság és eleinte valahogy nem tudtam, hogy hogyan fogjam a faragószerszámot, de aztán figyeltem az oktatóvideót és rájöttem, hogy a zöldségpucoláshoz meglehetősen hasonló módon kell csak tartanom a kezemben. Nőként vicces módon erre asszociáltam. Azóta már 8 éves fiam is jelezte, hogy megpróbálkozna a faragással, így valószínűleg hamarosan neki is vehetek majd egy faragókést.

  Nagyon hálás vagyok és köszönöm a lehetőséget és az önzetlen tudásátadást Ambrus úr!

 8. Kisfiamnak vásároltam faragó leckét alapkéssel, de annyira megtetszett hogy maganak is vettem egyet. Az oktató videók érthetőek. Nem találtam fafaragás témakörben ennyire átfogó weboldalt.

 9. 2 db faragó bicskát rendeltem + a faragó leckéket. 2 nap alatt megérkezett a csomag. Az oktató videók segítségével nagy élmény a leckék kifaragása. Nagyon jó hobbi!
  A szerszámok első rangúak.

 10. Tisztelt Ambrus Úr!
  Megérkezett a rendelt fafaragó készlet fiam még aznap kipróbálta ,sőt azóta mindennap tanulás után alig tudja abba hagyni a faragást ,csak ajánlani tudom másoknak is ,hogy bátran rendeljenek öntől mert azt kapják ami le van írva fotózva és minőségi szép termékek ,tényleg a kezdő faragók számára is biztonságos ,és a megrendelés +szállítás gyors és precíz . köszönjük és a közeljövőben még biztosan megkeressük ,hogy vegyünk még faragáshoz használatos dolgokat öntől ! További szép napokat üdv Bné Margó

 11. Kedves Ambrus Úr!

  Még húsvét előtt jutottam arra az elhatározásra, – hogy kikapcsolódásként, hogy ne üljek egész nap a laptopom előtt – hogy kitanulom a fafaragást. Nem kellett sokáig kutatnom ahhoz, hogy megtaláljam az Ön oldalát és teljesen kezdő lévén úgy gondoltam, hogy a legjobb döntés az, ha profi szakembertől szerzem be a lehető legjobb késeket az induláshoz.
  A legjobb várakozásaimat is felülmúlta a minőség, amivel teljesen kezdő lévén az első projektem nem kudarc, hanem 100%-os siker lett.
  Nagyon szépen köszönöm! Biztosan állíthatom, hogy a jövőben még számos szerszámot fogok Öntől beszerezni.

  Kívánom a legjobbakat!

  Üdvözlettel,
  Gyurika Martin

 12. Tisztelt Ambrus Úr!
  A csomag ma megérkezett,köszönjük szépen!
  A fiatalúr hatalmas lelkesedéssel állt a dologhoz,láthatóan örült az ajándéknak!
  Szuper a készlet és nagyon jók az online leckék az interneten.
  Mindenkinek csak ajánlani tudom!
  További jó faragást kívánok!

 13. Gyermekemnek rendeltem fa faragó szerszámokat.
  Ő már évek óta tanulja a fafaragást egy bácsitól a falunkban.
  Jövöre a tovább tanulásnál is a famegmunkáló szakmában szeretne tovább tanulni, az Ambus Úr szerszámaival szépen haladunk a cél felé,,,nagyon elégedettek vagyunk szépen megmunkált szerszámai vannak.Köszönjűk szépen,,,

 14. Nagyon szèp igènyes munkài vannak. Èn rendeltem magamnak 2 fekete dió kèst is. Nagyon jó minőssègű tènyleg egy èlmèny a faragàs a kèseivel. A diófa doboz is nagyon szèp.

 15. A fafaragáshoz Ambrus úr videói láttán kaptam kedvet, először rendeltem egy szejke késkészletet amivel nagy élvezet a faragás mivel kézreálló és nagyon éles, éltartó kések. Megrendeltem az összes faragóleckét is amiket a videók alapján faragok és nagyon élvezem, teljesen kikapcsol ebben a rohanó világban. Nemrég személyesen is elmentem Ambrus úrhoz aki segített kiválasztani pár vésőt és hozzá élezőeszközöket és még faanyagot is tudtam nála venni. A vésők is borotvaélesek és öröm velük a faragás. Nagyon köszönöm Ambrus úrnak, hogy időt és fáradságot nem sajnálva népszerűsíti ezt a csodálatos szakmát amit Neki köszönhetően megismertem.

 16. Kanál faragó kést rendeltem meglepően gyorsan kézhez kaptam a kés éle tökéletes markolata illik a kézbe csak dicsérni tudom nagyon megkönnyíti a faragást ajánlom mindenkinek

 17. Kedves faragótársak!

  Körülbelül 2 hónapja ismerkedtem meg Ambrus Úr videóival.
  Barkácsolással kapcsolatos videókat szívesen nézek, hiszen eredeti szakmámat tekintve asztalos vagyok. Nagyon megtetszett Ambrus Úr részletes videó gyűjteménye és az, hogy hivatásának tekinti a fafaragás művészetének továbbörökítését. Szívesen járnék hozzá oktatásra is de sajnos Szolnokról egyenlőre nem látok rá esélyt. Úgy két hete személyesen mentünk el feleségemmel és kislányommal hozzá, hogy megvegyük az első készletet és az összes faragóleckét. Mivel feleségem is érdeklődött a faragás iránt, neki is vettünk egy alapkést . Ambrus Úr neki egy ritka, enyhén rózsaszínes nyelű darabot ajánlott. Illik a nejemhez. 🙂 Végül a készletbe nem is került másik alapkés, csak a nejemé, szóval most rendelem meg a sajátomat. Sebaj! Biztos vagyok benne, hogy a másik 4 faragókésnek is hasznát veszem majd, hiszen sok féle lecke van.
  Ezzel a kis levéllel szeretném megköszönni Ambrus Úrnak, hogy csatlakozott azon emberek köréhez akik fontosnak tartják, hogy megszerettessék a régi mesterségeket velünk ifjakkal, és felébresszék bennünk az alkotás és a természet utáni vágyódást! Köszönöm!
  Hosszú életet és jó egészséget kívánok Ambrus Úr!
  Tisztelettel
  Bócz Péter

 18. Kedves Aladár!

  Nem rég rendeltem öntől vésőket, illetve régebben faragó késeket. A szerszámok jó éltartók, szórakoztató velük a faragás mivel nem kell egyfolytában élezni őket. A vésők használatát még sokat kell tanulnom, a faragókésekkel már elég jól boldogulok csipkefaragás terén. Jelenleg csak saját szórakoztatásomra faragok, később szeretném családtagjaimat is meglepni munkáimmal.

  Honnan kaptam kedvet a faragáshoz?
  Bútorasztalos szakmát tanultam, az osztályfőnököm kitalálta hogy tegyünk egy látogatást Ambrus Aladár műhelyében. Annyi szép faragást előtte még nem láttam, kedvet is kaptam ahhoz hogy ezt kipróbáljam. Eleinte egy sarokcsiszolóval rövidre vágott késsel gyakoroltam és majdnem minden nap néztem az oktató videóit. Nyilván a vágott késsel fárasztó, néha-néha kiábrándító volt a faragás de engem akkor is nagyon érdekelt, mindenképp kiakartam faragni azt a pulit meg azt a juhászt. 🙂
  Az iskola mellett a tanműhely fizetett nekem, abból pedig vettem egy három darabos faragókés készletet aminek nagyon örültem és majd minden este a faragóleckék alapján felrajzolt mintákat faragtam, a csipkézés pedig különösen feldobott. 🙂 Tényleg egy meditatív tevékenység a faragás ahogy mondta. 🙂
  Azóta eltelt pár év, változtak dolgok és én is. A faragás sokáig háttérbe szorult, de úgy érzem szükségem van rá mert több vagyok tőle, megnyugtat eme alkotó tevékenység.
  Ajánlom mindenkinek hogy próbálja ki és művelje!

 19. Tisztelt Ambrus úr! Újabb megrendelés leadását tervezem de az oldalt nézve, szerintem hiányzik a szerszámok közül egy jó éles viszonylag kis súlyú faragó fejsze, amivel a munkadarabról a felesleget könnyen lehet lefaragni. A netes kisfilmeket nézve sokan használnak kisbaltát a kanalak ivócsanakok faragásánál. Én is szívesen kipróbálnám. A rendelésem hamarosan küldöm. Jó egészséget kívánok, Rácz Zsolt Debrecenből.

 20. Kedves Aladár!
  A megrendelt faragó eszközök rendben megérkeztek. Egy rövid próba után is látszik, hogy sokkal jobbak, mint az általam eddig használt késeim, vésőim. Nagyon kézre állóak, borotva élesek, könnyen siklanak a fában. Kis túlzással – mintha Trabantból ülnék át Mercédeszbe. Öröm lesz velük a faragás.
  Köszönöm.

 21. Máté Juhász
  Pár éve vettem egy szejke készletet, majd később pár vésőt is öntől. Nagyszerű szerszámok, jó éltartóssággal. Sajnos a mindennapi teendők mellett nem mindig jut idő faragásra, sokszor még fával való munkára sem. Emlékszem mikor megérkezett a szejke készlet, télidőben volt hogy este 10-11 ig is faragtam annyira lefoglalt és örömmel töltött el amit alkotni tudok eme kis eszközökkel. 🙂 A mai nap kb 5 év kihagyás után újra elővettem a késeket, és szeretném feleleveníteni kis tudásomat faragás terén. Ezért meg is néztem pár videóját, amik nekem a témában különösen hasznosak! 🙂 Köszönöm a munkáját és segítségét, nagyon sokat jelent a tudás átadása!

 22. Tegnap este emailben kértem tanácsot Ambrus Úrtól. Hajnalban válaszolt is a levélben, ahol személyes találkozóra invitált, mivel nem tudtam pontosan milyen szerszámra van szükségem a tervem megvalósításához. Elmentem hozzá, nagyon segítőkész, emberi. Pár mondat után tudta mire van szükségem, így gazdagodtam pár éles késsel és vésővel. Ezekkel a szerszámokkal öröm dolgozni, mindenkinek csak ajánlani tudom! Az utolsó fillérig megéri az árát! Ambrus Úrnak jó egészséget kívánok és még egyszer köszönöm a segítséget!

 23. Kedves Aladár!

  Köszönöm, hogy tanácsaival, ötleteivel és pozitív hozzáállásával segitett az önmegvalósításban.😙

 24. Nemrég egy waldorf tanároknak szóló továbbképzésen vehettem részt a Mesternél. Mostanra már nem csak a tanultakról, de a szerszámokról is bővebb tapasztalatom van.
  Nagyon hasznosnak találtam, sok ötletet, tippet kaptunk, minden felmerülő kérdésünkre kimerítő választ adott.
  Végül, beleszeretve a faragókésekbe, egy alap készlettel és néhány faragóleckével tértem haza, hogy otthon is legyen mivel játszani 🙂
  Nagyon élvezem, hogy a leckék különös figyelemmel szerkesztettek, egymásra épülve épp annyival nehezednek, hogy még kihívást jelentsenek, folyamatosan fenntartva a lelkesedésemet.
  A szerszámok pedig..nos, azóta nem faragtam mással, pedig van itthon többféle készletem, de nyomába sem ér egyik sem az Ambrus-félének, a suliba is hordom inkább magammal..
  Mindenképpen fogom még bővíteni a szettet!
  Aki faragással szeretne ismerkedni, vagy a tudását elmélyíteni, a legjobb helyen jár! Ambrus úr nem félti a tudását, igazi mesterként szívesen adja át. Tanár, tanító: a szó legnemesebb értelmében. Köszönöm!

 25. 2018ban teljesen véletlenül kezdtem el farigcsálni egy kacorkéssel pár maradékfát ami otthon hevert. Beindította a fantáziám, úgyhogy pár hónapig szenvedtem azzal a késsel, miután rábukkantam Aladárra akitől megvettem az első alapkésem.
  Azóta 10+ szerszámnál tartok és rendszeresen járok a szombati faragóiskolájába, aminek köszönhetően olyan gyorsasággal fejlődtem, amit egyedül képtelen lettem volna.
  Kiváló szerszámok és kiváló mentor! Mindenkinek csak ajánlani tudom 🙂

 26. Üdv Mindenkinek!
  A kések remekül kézre állnak, és borotva élesek, élmény dolgozni velük. Hirtelen felindulásból kezdtem neki a faragásnak, de nem bántam meg, a videók is sokat segítenek, de aki személyesen szeretne a mestertől tanulni, jelentkezzen a szombati oktatásra. Mindenki segítőkész, a hangulat pedig remek.

 27. Véletlenül akadtam rá Ambrus úr Youtube csatornájára és nagyon megragadott, így a mai napon vásároltam egy alapkést és egy alap faragóleckét. Úgy gondoltam, hogy próbaként ennyi pont elég lesz és ha nincs érzékem hozzá, akkor is kis befektetéssel legalább megpróbáltam. Nos, életemben nem tévedtem még ekkorát 🙂 Még csak az egyenes vonalakkal végeztem, de bátran mondhatom, hogy egy újabb embert sikerült megnyernie a fafaragásnak. A késsel igazi élvezet dolgozni, már a 4-5. vonalnál egészen ráállt a kezem. Már biztos vagyok benne, hogy amint végeztem ezzel a leckével, fogok vásárolni egy teljes késkészletet és további leckéket is.
  Köszönöm, hogy ilyen kiváló szerszámot alkotott.

 28. Tisztelt Amrus úr!
  Márciusban rendeltem leckéket, késeket és vésőket. A termékei használata igazán nagy örömöt és élvezetet jelentenek. Olyannyira nagyot, hogy a csak 10-15 perc és jövök a műhelyéből kezdetű mondotból mára már rengeteg átalvatlan éjszaka és temérdek elmaradt vadászat fakadt. Mostanra a családom és a barátaim is jönnek az ötleteikkel, hogy mit valósítsak meg számukra. Ezekbe a feladatokban igyekszem bevonni őket is, így tapasztalhassák és érezhessék még inkább magukénak az elkészült alkotás.
  Köszönöm.
  Üdvözlettel:
  Horváth László

 29. Tisztelt Ambrus úr. Elkészültem az első tíz lecke kifaragásával. A faragás valóban sok örömöt, sikerélményt nyújtott számomra. Ha jól figyeltem meg a többi lecke faragásához vésőkre is szükségem van, valamint a munkadarabot is rögzítenem kell. Sajnos nem áll rendelkezésemre munkapad, csak egy régi konyha asztal a teraszomon. Ezt még a folytatás előtt meg kell oldanom. Gondolkodtam azon mennyire jelentene megoldást a körtefejű véső, azt nem kell ütni. Mi a véleménye? Egyébként a kések nagyon jók voltak, a legtöbbet a közepesen hegyes kést használtam. Ha ez a késpenge egy kicsit előre lenne döntve pusztán a kényelem kedvéért az még jobbá tenné. Az alap kést és a döntött pengéjű kést csak az első leckénél használtam, a nagyon hegyest a tizedik lecke egyik feladatához. Tervezem hogy megrendelem az összes leckét és még pár másik előrajzolt terméket is. Köszönöm a segítségét, nagyon örülök hogy rátaláltam erre a szép hobbira.
  Jó egészséget kívánok. Rácz Zsolt Debrecenből.

 30. Két hete rendeltem egy alapkést, és nyolc leckét. Ma végeztem a leckékkel, de már az egyedi készletet meg is rendeltem. Ambrus úr személyesen keresett meg telefonon egy kis elbeszélgetésre. Előtte is
  csodálója voltam, de így még tovább fokozta a rajongásomat.
  Véleményemet kérte a szerszámról a leckékről, javaslataimról. Hentesként dolgozom, tudom hús és fa között van külömbség. Sokféle kés és penge volt már a kezemben, de az Ambrusféle kések éltartóságát egy sem múlta felül. Minden tiszteletem az övé ahogyan az egész kivan találva. Tökéletes szerszámok, tökéletes leckék, tökéletes internetes megoldások. Köszönöm Ambrus úr, hogy maga által megszerettem a fafaragást.

 31. Fafaragó alapkés készletet rendeltem, ami 6 db alapkésből és 4 db faragó leckéből áll. A kiszállítás villám gyors volt, aminek nagyon örültem!! A kések tényleg borotva élesek, kézre állóak, esztétikusak, öröm velük faragni!! A videók is nagyon sokat segítenek, tulajdonképpen onnan tanulom, hogy mit hogyan faragjak!!
  Bátran ajánlom mindenkinek, aki minőségi szerszámokkal szeretne dolgozni!!

 32. Egy Torockó készletet és hozzá még faragó leckéket rendeltem.
  Megérkezett és rögtön neki is láttam faragni.
  A kések markolata nagyon jól kézre állnak, öröm velük a faragás!!
  Szép lassan haladok a faragó leckékkel és egyre szebb a végeredmény. A YouTube videók is sokat segítenek!
  Biztos, hogy nem most rendeltem innen utoljára.
  Bátran ajánlom mindenkinek! 🙂

 33. Már korábban vettem faragókés-készletet faragó leckékkel, most rendeltem bőrös szerszámokat és élező készletet. A YouTube-filmeket is nézem, de igazából most lesz időm arra, hogy jobban elmélyedjek ebben a szép mesterségben (hiába, vagy házat épít az ember, vagy csak szórakozik… 🙂 )
  A faragókések nagyon kézreállóak, szeretek velük dolgozni, az éltartósságuk is nagyon jó!
  Ja és még anyi, hogy 2016-ban Ambrus Úr készítette kopjafát avattunk ’48-as emlékhelyül Nézsán.

 34. Sajnos, én még nem vásároltam egy szerszámot sem, de látva az igénnyel megmunkált szépségüket, minőségüket, így ismeretlenül is gratulálok az ötlethez, annak megvalósításához!

  Tisztelettel: Hajmási T.

 35. Már másodszor rendeltem…Profik,a szerszámok is, a honlap is, kiszállítás is, meg Ambrus Úr is…Mindig erőlteti hogy írjam le, ha negatív tapasztalatom van. Na most leírom : a beütő vésőm kijár a nyélből…/néhany perc alatt megcsináltam,szóval nincs pánik/
  Mindent köszönök, ehhez hasonló hozzáálással, és szakmaszeretettel nem igen találkozik az ember mostanában.

 36. Egyszerűen profi szerszámok! Egy késkészletet és háromféle vésőt rendeltem első alkalommal. Biztos hogy bővítem a repertoárt. Csak gratulálni tudok! MINŐSÉG!

 37. Az eddig rendelt kések és vésők nagyon jól használhatóak! Nem csalódtam bennük. Jól élezhetőek, éltartóak, tényleg öröm velük a faragás! Szinte minden kés, véső, és faragással kapcsolatos dolog megtalálható, csak dícsérni tudom!

 38. Én egy Hargita faragó készletet rendeltem kések nagyon élesek, éltartóak és kézre állnak nagyon megvagyok velük elégedve, a faragóleckékkel szintén, szépen lehet velük haladni a videók nagyon sokat segítettek.Köszönöm ezt jól összeállitot készletet öröm velük dolgozni,biztos hogy fogok még rendelni.

 39. Üdvözlet!

  Két faragókés és három véső, illetve néhány gyakorló tábla van a birtokomban! Elképesztően jó szerszámok és hihetetlenül nagy választék. Roppant segítőkészek az emberrel és rengeteg jó tanáccsal gyarapodunk egy-egy vásárlás alkalmával is. Bátran ajánlom bárkinek!

 40. Decemberben kaptam meg a késeket és a faragó leckéket.A videók segítségével egy hét alatt faragtam ki ráérő időmben mind a nyolcat.A kések nagyon jók ,ajánlani tudom mindenkinek.Az élezéstől még félek egy kicsit de talán majd belejövök.Januárban már faragtam 3 önálló darabot is.A barátaimnak ,ismerőseimnek nagyon tetszett.Faragás ideje alatt teljesen eltűnnek a világ gondjai,ha van egy szabad fél órám már veszem is a kezembe a késeket.Egy kis időt még a késekkel töltök aztán megpróbálom a vésőket is,remélem tőlük is nagyon sok szép élményt kapok.Köszönettel :Pál László

 41. Üdvözletem!
  A mai nap folyamán kaptam meg a csomagom aminek rendkívül örülök, mert hamarabb érkezett a vártnál. Az összes termék elnyerte elsőre a tetszésemet, de sajnos ma csak a faragókést tudtam kipróbálni.
  Én egy teljesen amatőr ember vagyok a fafaragást illetően, de a mai élmény után amit ez a kés okozott teljesen beleszerettem ebbe a dologba. Nagyon kézre álló, kényelmes kialakítású és gyönyörűen kidolgozott szerszám, de ami mindent felülmúl az az éle. Elképesztően éles és nagyon jól tartja az élét. A látszat ellenére nagyon ellenálló a pengéje!
  Mindenkinek tiszta szívből tudom ajánlani az itt vásárolt szerszámokat!
  A jövőben szintén innen fogom én is vásárolni és gyarapítani szerszámaimat!

 42. Tisztelt Ambrus Aladár úr,már azzal is köszönettel tartozom,hogy a csomagot,rendkívül gyorsan megkaptam.Csak a jót tudom a vésőiről nyilatkozni,ezekkel a szerszámokkal,élvezet az alkotás.Fut valósággal az ember kezében,és egy” problémám”van,nagyon nehezemre esik abbahagyni a faragást.Olyan az élük,amilyenről még csak nem is álmodtam.könnyedén siklik a fában.A Párom bevallom kétségekkel fogadta a rendelésemet,de ahogy megmutattam,hogy milyen pillanat alatt elkészítettem egy díszítő faragást.már megváltozott a véleménye.Ezeket a nagybetűs szerszámokat bárkinek csak ajánlhatom,a minőségi szerszámokon már nem fog múlni a siker,már csak azon aki használja.Tisztelettel,köszönettel Kardos Csaba

 43. Jól átgondolt, jó minőségű szerszámok. A fargókések markolata nagyon kényelmes, tenyérbe illő (még balkezes létemre is), és hosszasabb faragások után sem töri, nyomja a kezet, a gyorsacél penge pedig kiválóan tartja az élét.

 44. Tisztelt Ambrus Aladár!

  Pár éve már rendeltem Öntől késeket, faragó leckéket, azóta is nagy örömmel használom őket, remek szerszámok.
  A faragás során feltűnt, hogy a gyorsacél kések olyan jelentősen könnyedebb és jobb élményt nyújtanak, hogy utána már rossz érzés volt a nem gyorsacél késekkel dolgozni. (természetesen azok is jók voltak, csak ha letettem a gyorsacél kést és felvettem a szerszámacélt, mintha ég és föld lett volna). Sajnos első nekifutásnak csak az alapkést “kértem” gyorsacél verzióban.

  Közeljövőben tervezem bővíteni a szerszámarzenálom, és ezúton szeretnék érdeklődni, hogy a hársfára előrajzolt faragóleckék anyagául szolgáló hársfa táblákat, be lehet-e Önnél szerezni, nyers, előrajzolatlan formában, hogy tetszésem szerinti mintát rajzolhassak rá? Ha igen, azoknál milyen árral kalkuláljak? Nagyon jó dolog, méretét tekintve könnyen forgatható, táskában elfér. Tekintve hogy nem tárgy készítési céllal, csak kikapcsolódás miatt faragok, nagyon jó lenne alapanyagul.

  Valamint szeretnék vásárolni további gyorsacél késeket Önnél, és szeretném megkérdezni, hogy ezen gyorsacél kések élezéséhez hányas szemcséjű élezőkövet ajánlana? Esetleg szükséges a két lépésű élezés náluk? (durva, majd finom)

  Utolsó kérdésem pedig az lenne, hogy a készleteknél megjelölt kések illetve faragó leckék esetén, el lehet-e térni az adott készlet illusztrációjában láthatóaktól. Pl nem azt a 3 képen szereplő faragó leckét szeretném hanem 3 másik, nehezebbet, valamint a vastagabbik markolatú késsel szeretném felszerelni a készletet. Erre van lehetőség? Áruk önmagában vásárolva megegyezik, ezért merült fel bennem a gondolat.

  Válaszát előre is köszönöm,
  Üdvözlettel:
  Poscher Benjámin

 45. Karácsony előtt vettem egy Torockó készletet gyorsacél késekkel.
  Én szinte teljesen kezdő vagyok, de ilyen késekkel öröm a faragás. Kiváló minőség, nagyon elégedett vagyok.
  A faragó leckék szintén remekek és az oktató videók hasznos segítséget nyújtanak hozzájuk.
  Továbbra is innen fogok vásárolni.
  Köszönöm!

 46. Ma megkaptam az első Ambrus Aladár vésőimet amiről elkel mondamom , hogy fölül multák az elképzeléseimet. Teljes mértékig megvagyok velük elégedve nagyon könnyen lehet velük dolgozni minden erölködés nélkü nagyon simán és könyedén siklanak a fában. Eddig csak középkategoriás vésöim voltak amivel puha fát memis tudtam megmunkálni akárhogy éleztem csak bele nyomodtak a fába és nem lehetet velük szépen dolgózni azokkal szemben az Ambrus Aladár vésők fényévekel jobbak . Még az olyan kezdők is mint én nagyo szépen és könnyen tudnak vele faragni. Csak ajánlani tudom másoknak is. Egy biztos, hogy én még fogok nála vásárolni

 47. Ma meg kaptam a szerszámokat, ami kiváló minőség! Gyors kiszállítás, jól megmunkált borotva éles kések! Továbbra is innen fogok rendelni! Köszönöm!

 48. Kiváló szerszámokat tudtam vásárolni. Így már öröm a fafaragás. Érdemes elmenni a Műhelybe mert személyre szabott a kiszolgálás. Ambrus Úr szakértelme tiszteletre méltó! A közvetlen és barátságos fogadtatásért és kiszolgálásért külön köszönet!!!

 49. Egy hónapja jártam a Székely faragó házban amikor vásároltam kettő darab faesztergakést (egy nagyoló és egy simító). Eddig nem sok tapasztalatom volt jó minőségű esztergakéssel dolgozni, de így már hogy ezzel a két szerszámmal dolgozhatok a régieket elpakoltam messzire. nagyon jó velük a munka. Jól kézre állnak, az élük pedig nagyon tartós.

 50. Tegnap kaptam kézhez az első faragókéseimet, kiváló minőségű szépen megmunkált szerszámok, jó velük faragni.
  Nagy rutinom még nincs, ezért sokat segítenek a faragóleckék és a videók. Minden kedves érdeklődőnek ajánlani tudom ezeket a szerszámokat. Fogok még vásárolni a jövőben is. Köszönöm a gyors kézbesítést.
  Üdvözlettel: Farkas Attila

 51. Egy Góbé fafaragó szett boldog tulajdonosa lettem. Már volt egy késem amivel nagyon meg voltam elégedve, ezért is döntöttem úgy, hogy veszek meg egy párat. Nagyon jó minőségű, szépen kimunkált kések, és ami a legfontosabb élesek és azok is maradnak! A kiszállítás szélsebes volt! A gyakorlótáblák fantasztikusak. Csak ajánlani tudom!

 52. Korrekt, személyes ügyintézés, pontos szállítás, az ígért minőségű eszközök. Köszönöm szépen!
  Sok sikert és jó egészséget kívánok!
  Üdvözlettel: Kertész Károly Veszprémből

 53. Kb. két hete kaptam kézhez az első faragó készletet. Köszönöm a gyors kézbesítést. Teljesen kezdő vagyok de az oktató videókból nagyon jól – és sokat lehet tanulni, persze még sokat kell gyakorolnom. A kés kiváló minőségű, öröm vele faragni. 🙂

 54. Még csak most ismerkedem a faragással, de a rendelt szerszámok profi kivitelezésűek, borotvaélesek, nagyon éltartóak. Még biztos rendelek néhányat 🙂 Köszönöm!

 55. A rendelt faragó szerszámok villámgyorsan megérkeztek. Köszönöm a gyors kiszolgálást. A minôségükre nem lehet panasz, borotva élesek és nagyon kézre állnak. További jó egészséget és hozzám hasonló sok elégedett vevőt kívánok.

 56. Tegnap megkaptam a rendelt szerszámokat.Tökéletes minőség, gyors kiszállítás!Élmény velük a munka!
  Biztosan rendelni fogok még.
  Köszönöm szépen.

 57. Közel 2 éve rendeltem egy szett bőrdíszműves szerszámot Ambrus Úrtól. A szerszámok minősége és tartóssága kiváló, nagyon kényelmesen és könnyedén lehet velük dolgozni. A mai világban igazán ritka dolog, hogy valaki ennyi hozzáértést és szeretetet vigyen a szerszámai elkészítésébe. Köszönöm.

 58. Azon kevesek közé tartozik, aki olyan szerszámokat készítenek, melyekkel igazán jól lehet dolgozni. Szinte minden eszközöm tőle szerzem be, mert még egyben sem csalódtam, egyszerűek, stabilak és tartósak. Már többeket beszéltem rá, hogy innen vásároljanak, nemrég szerencsém volt személyesen is vinni egy vevőt, akkor az is kiderült, hogy ne csak jó szerszámkészítő, és faragó, de kedves és figyelmes kereskedő is. Gratulálok neki és remélem még sokáig tudok vásárolni tőle.

 59. Csak gratulálni tudok Ambrus Úrnak. Visszatérő vásárló vagyok már Nála. Minden a lehető leggyorsabban eljutott hozzám kiváló minőségben. Kezdőként fordultam hozzá és nagyon gyorsan haladok a videók, segédanyagok és kiváló szerszámok segítségével. További jó egészséget kívánok Neki és bátorítok mindenkit, hogy vásároljon Tőle nyugodtan. Garancia a neve.

 60. Elsősorban szeretnék köszönetet mondani, a fafaragás szeretetének átadásáért. Teljesen kezdő szinten vagyok, az alap gyorsacél késsel hamar lehet sikereket elérni. Szeretném egész magas szintre fejleszteni a fafaragásbeni ügyességemet. Gratulálok a videókhoz és a készletek, leckék összeállításához.

 61. Első próbálkozásom a faragásban, és az itt rendelt szerszámok szintén az első eszközeim. Teljes mértékben meg vagyok elégedve. Gyors kiszolgálás, és jó minőségű termékek. Plusz pozitívum, hogy egyedi eszközöket is vállalnak, amit igénybe is fogok venni.

 62. A készlet nagyon jó minőségű. Élmény vele a faragás. Tisztelettel: Hódos István festő.

 63. Egyszerűen óriási! Minden legnagyobb köszönetem a Mesternek! Egy éve elkezdtem egy nagy munkát minden alaptudás nélkül és minden szerszám és minden segítség amit kaptam csodálatos volt. Mindenki próbálja ki! Mesélhetnék a munkáról és pontosan minden apró részletről, de a szerszámok nagyszerűek a faragás elbűvölő! Ha valaki nem hiszi járjon utána!
  Minden köszönettel és odaadással: Kotroczó Gyula “A fiú a Waldorfból”

 64. Nagyon köszönöm, ma kaptam meg a kecskeláb vésőmet, nagyon hamar megérkezett. Már ki is próbáltam, és nyugodtan mondhatom, hogy tökéletes szerszám. Kifogástalan az anyaga, nagyon jó a fogása, és csak úgy siklik a fában. Köszönöm szépen. Egész biztos, hogy innen fogom a készletemet apránként bővítgetni.
  Egyetlen kérdésem lenne: Az univerzális élezőkő, amit a vésőhöz rendeltem vizes, vagy olajos kő?

  • Vizes és a faragóknak azt javaslom, hogy lehetőleg vizes követ használjanak mert az mindig rendelkezésre áll, és könnyebben tisztítható a kezünk élezés után.

 65. Tisztelt Ambrus Úr !

  Az íves vésőkészlet ma,2018 04 12-én megérkezett.A szállítás rendkivűlien gyors volt,köszönöm a szakszerű
  kiszolgálást !! Mostmár írhatom úgy is,hogy az én vésőim profi szinten készített eszközök. Élezése kiváló,és
  tökéletes,szóval,mind az 51db szerszám valami fenomenális.Itt ahol én élek,ugyanezt az eszközöket nagyon
  drágán kókányolják,és silány a minőség.Aladár úr !!! Kérem tekintse meg honlapomat,várom észrevételeit.
  A honlapom címe :- szepoldal.honlapom.com
  Akkor ,mégegyszer,nagyot lendített a fafaragás amúgy is gyönyörű területén.

  Üdvözlöm önt:- Kis András

 66. Szeretném meg köszönni a nagyon jó minőségű faragó késeket. Nagy öröm volt vele dolgozni!
  Az elkészült bölcsőt már birtokba is vette a kis unoka.

 67. 28 mm-es kanalas vésőt rendeltem,ami Ambrus úrnak köszönhetően időben meg is érkezett. A véső kicsomagolás után már első ránézésre is mutatta a komoly minőségi szintet. Kiváló minőségű nyél szép kidolgozással jó fogással rendelkezik és a Mester logója is szerepel rajta. /nekem nagyon tetszik 🤗/A szerszám acéljának minőségi szintje szintén magas. Jól kialakított profilnak köszönhetően könnyű vele faragni úgy a puhafákat,mint a kemény fafajtákat. Felülete polírozott az élezés borotva.Az éltartósság a Mester ígéretéhez hűen példaértékűen tartós,amit tölgy és akác faragása után be is bizonyított a véső! Ezzel a profi szerszámmal tökéletes felületet lehet kialakítani a munkadarabon. Az ár- érték aránya is megfelelő.Ajánlom mindenkinek,aki kedvet érez fafaragáshoz és megunta a vésőnek csúfolt ilyen-olyan vasdarabokkal való szenvedést és sikertelenséget.És évtizedes tapasztalattal rendelkező szakember tudását szeretné a saját kezében érezni véső formájában! Aki Ambrus vésőt vásárol állandó késztetést érez,hogy dolgozhasson vele újra és újra,saját tapasztalat! 😀
  Amin jó lenne változtatni a véső hosszú életének megőrzése érdekében egy komolyabb élvédő alkalmazása hungarocell helyett.
  Tisztelettel: Schmidt Zoltán

  • Kösz szépen. A javaslatokat figyelembe szoktam venni. Így készültek a különböző vastagságú, méretű késnyelek. Ebben az esetben nem tudom miből tudnék tartós élvédőt elkövetni.

 68. Tisztelt Aladár!
  Régóta használom az Ön által készített szerszámokat. 2016- ban már leírtam a véleményemet. A szerszámok minősége késztetett egy új hozzászólásra. A minap egy tölgy fa nyél faragásába kezdtem. Az órák olyan gyorsan szálltak, hogy észre sem vettem és már elröppent a délelőtt. Csak azért írok, mivel élmény az Ön késeivel faragni. Nem is beszélve az esztergályozásra vásárolt szerszámokról. Hosszú órákat töltök azóta a műhelyembe. Öröm a munka velük!!!
  Köszönöm!

 69. Zseniális szerszám! Alig vártam hogy a hétvégén faraghassak a frissen beszerzett ívelt vésőmmel. A penge élessége elsőosztályú, kifogásolhatatlan. Nagyon hálás vagyok érte. A zsoti_art instagram profilon kép is található.
  Köszönöm

 70. Egy ékvésőt vásároltam a minap Ambrus Úrtól. A kiszállítás gyors volt, a szerszámmal pedig igazán meg vagyok elégedve. Minőségi, éltartó, szépen megmunkált véső. Öröm vele dolgozni.
  Köszönettel: Vas László

 71. Lassan egy hónapja vannak meg a kések, így bátrabban fogalmazok meg véleményt róluk.
  Mind a markolat, mind a penge kifogástalan állapotban érkezett és jó pár lecke kifaragása után is ugyanabban a minőségben lehet velükdolgozni, mint az első mozdulatoknál.
  A leckék érthetőek, egyértelműek, a videókból sokat lehet tanulni erről a szép mesterségről.
  Engem azonnal magával ragadott a dolog, ahogy a szabadidőm engedi, próbálom egyre mélyebbre ásni magam a fafaragás szépségeiben.
  Köszönöm Ambrus úrnak a késeket és a lehetőséget is, hogy alkalmam nyílt megismerkedni a faragással!

 72. Tavaly előtt vásároltam Ambrus úrtól egy fafaragó késkészletet, hozzá faragó leckékkel. A borotva éles késekkel szépen lehet dolgozni. Tényleg minőségi szerszámok. A kiszállítás is gyors volt és én is kaptam személyes hívást Ambrus úrtól.Azóta újabb leckéket vásároltam és szépen haladok a kifaragásukkal.
  Köszönöm Ambrus úr én is visszatérő vásárló leszek!
  Üdvözlettel: Tóth Gergely Levente

 73. Édesapám születésnapjára rendeltem egy fafaragó készletet. A kiszállítás nagyon gyors volt, és kaptam egy személyes telefonhívást Ambrus úrtól. Ilyen az, amikor valóban törődnek a vásárlóval, elsőrangú üzletpolitika.
  A faragókészlet kialakítása, csomagolása kifogástalan. Minőségi eszközök, minőségi csomagolásban.

 74. Másfél éve faragok Ambrus úr által készített késekkel. Ezidő alatt semmilyen hiba nem merült fel a szerszámokkal kapcsolatban, kiváló minőségűek, nagyon jól kézre állnak. Elég sok fajta fával foglalkoztam (dió, cserfa, bükk, mogyoró, körte, hárs) és egyik esetében sem okozott problémát a faragás. Az oktató videók és a faragó leckék sokat segítettek a kezdeti lépéseknél, az itt tanultakat vittem át a későbbi munkáimba. Jópár faragható tárgyat (többek között 15 ékszertartót, 2 dobozt és 2 sárkaparót) is rendeltem ezek is kiválló minőségűek voltak. Minden faragás iránt érdeklődő akár kezdő, akár tapasztalattal rendelkező személynek bátran merem ajánlani Ambrus úr által készített tárgyakat.
  Ezúton szeretném megköszönni Ambrus úrnak, hogy segített bevezetni a faragás csodálatos világába, és ezáltal sok örömöt tudtam szerezni a hozzám közel állóknak.
  Tisztelettel: Bakos Ferenc

 75. Egy darab ékvésőt vásároltam.Egy meglévő készlet fejlesztésére gondoltam először de már látom,hogy ebből nem fejlesztés hanem teljes csere fog történni.Én tölgy és éger fán próbáltam és szinte vissza kell húzni a vésőt nem nyomni mint a régi leharcoltakat.Nagyon jó vele dolgozni kézre áll és borotvaéles.Köszönöm. Tisztelettel: Páli Zoltán

 76. Kettő darab ékvésőt vásároltam. Diófán történt az első munkavégzés,egy meglehetősen részletes címert faragtam. A vésők élprofil kiképzése tökéletes. Éltartó! Minőségi szerszám. A Magyar piacon kiemelkedő! Köszönöm Ambrus úr. Vissza térő vásárló leszek.

  Tisztelettel
  Urbán Zsolt hobbi fafaragó

 77. Néhány faragószerszámot vásároltam. Igényes kivitelű, profi szerszámok. Egy több éve érlelt kék tuja törzsön teszteltem őket (hársfához tudom hasonlítani, csak rengeteg ághellyel és az azzal járó gonddal)
  A vésők falvastagsága és az élszög kialakítása a minimális nyíróerőt eredményezi. A polírozott szerszámtest és élszalag biztosítja a könnyű utánélezhetőséget, ami egy nagy finomságú, olajos fenőhasábbal kivitelezhető.
  Mindezek következtében a metszett felület sima, ép. A lefaragott anyag nem tapad meg a szerszámon.
  A nyolcszög keresztmetszetű nyél biztos, elfordulás mentes fogást, könnyű irányíthatóságot eredményez.
  Használati javaslat: A vágóélek minőségének megóvása érdekében javaslom munka közben is filc vagy posztó borítású tartók használatát, ahol a szerszámok nem érhetnek össze.

  Üdvözlettel: Kovács Pál György szerszámtervező mérnök, hobbi faragó

 78. Már több hónapja használom az eszközöket és egy teljesen új dimenziót nyitott számomra a faragáshoz. Nagyon jól kézre állnak a szerszámok, borotva élesek és tényleg élmény velük dolgozni. Az oktató videók nagyban segítik a kezdők (mint én) munkáját, elindulását.
  Ha szabadna kérnem a tisztelt Ambrus urat, hogy a vésőkkel való faragásról esetleg egy kicsit többet bemutatna egy videóban azt nagyon megköszönném, illetve én személy szerint egy székelykapu faragást is szívesen nyomon követnék! 🙂
  A székelykapu faragáshoz tetszett írni a vésők fajtájánál, hogy az teljesen más vésőket igényel. Esetleg ilyen vésők beszerezhetőek lesznek a későbbiekben?
  Váaszát előre is köszönöm! 🙂
  Üdvözlettel:
  Szekeres Zoltán

 79. Felavattam a mai napon vásárolt faragó vésőket,és mondhatom nem okoztak csalódást. Csak a nagy elégedettség hangján tudok nyilatkozni róluk ! Borotva élesek,kézre állóak. Élvezet velük a munka ! Biztos vagyok benne,hogy még vásárolok máskor is !

 80. Kedves Ambrus Úr!

  Valóban öröm faragni a szerszámaival!
  Borotva élesek, jól kézre állnak, kellemes a fogásuk, ráadásul szépek is! Nagyon jó gondolat a mintákkal együtt a szép faragható dobozban kínálni a szerszámokat.
  Élvezettel használom őket, tanulom a fafaragás csodás tudományát!
  Hálás köszönet a sok hasznos viedóért is, a türelmes, jól követhető magyarázatokért!
  Jó egészséget és sok tanítványt kívánok!

 81. Alapkést és faragó leckéket vettem + 1 vésőt. A faragó leckék és videók nagyon jók. A kés és véső pengéje jó minőségű.

 82. Tisztelt Mester Úr!

  Egy kedves ismerősöm pár hónapja kezdett faragni. Mikor nála jártam, kezembe adott egy darab fát és néhány szerszámot, mondván, próbáljam ki. Amikor belenyomtam a vésőt a fába, tudtam, hogy ezt nekem is csinálnom kell, így december elején rendeltem öntől egy késkészletet, néhány leckével. Hamar megjött. És én egész nap faragtam. Mint egy jó könyvet, nem bírtam letenni. Nagyon jó szerszámok, öröm velük dolgozni. A faragóleckék és a videók pedig nagyon hasznosak, egymásra épülők. Azóta faragtam egy sulykot is. Lassan aktuális lesz néhány véső beszerzése.

  Köszönettel és tisztelettel:

  Major Máté

 83. Amint a kezembe fogtam a kést és a gyakorló táblát elkezdtem faragni nem tudtam letenni.kb 10 órát faragtam 1 huzamban.Igaz lett 1 kis vizholyag az ujamon de nem érdekel.Nagyon jó a kesek kialakítása.kényelmes és nagyon könnyűek.Szinte nincs súlyuk és penge élesek.Nagyon elégedett vagyok a góbé keszlettel.A kiszállítása is profi teljesen.Máskor is rendelni fogok.

 84. Ezekkel a nagyon kézreálló, rendkívül éles szerszámokkal élvezet faragni! Én karácsonyra kaptam 2 kést, és faragóleckét és meg mondom őszintén azóta alig lehet lefeszegetni a fatáblákról. Egyszerűen fantasztikusak a szerszámok! A kiszállítást illetően is nagyon meg vagyok elégedve, ugyanis a megrendeléstől számítva 2 napra megjött a csomag. Biztosan fogok még rendelni ilyen nagyszerű szerszámokat! 🙂

 85. Mondhatjuk úgy is hogy visszatérő vásárló vagyok ,és nagyon meg vagyok elégedve a faragható alapanyagokkal! A szerszámok meg egyenesen szuperek! Szóval ismét rendelni fogok, örülök hogy van ilyen széleskörű kiszolgálás!

 86. Most kaptam meg az alapkészletet. Gyorsan megérkezett. Még nem probáltam. De mikor elkezdek vele faragni írok róla. Köszönöm

 87. Aki szereti a fafaragást annak nem kell bemutatni, Ambrus Aladár szerszámai minden igényt kielégítenek, szerintem világszínvonalúak, és megfizethetőek. Én már csak ezekkel a szerszámokkal vagyok hajlandó faragni.
  Mindenképp ki kell próbálnia minden fafaragást kedvelőnek, ja és aki még nem faragott vagy rossz tapasztalatai vannak, azok mindenképp próbálják ki, és azonnal megjön a kedvük.

 88. Tisztelt Mester Úr!
  Nagy örömmel használom a faragókéseit és a vésőit. Külön köszönöm a hasznos, régebbi és új videóit. A kifaragott tárgyak tartóssá tételével kapcsolatban kérem a tanácsát. Eddig lenolajat használtam, ami szépen kiemeli a fa eredeti színét (pl. trófeaalátétnél). Most faragok cseresznyefából egy kínáló tálat: maradjak a lenolajnál, vagy használjak mást, pl.: paraffinolaj, babaolaj – utóbbiakat ajánlotta egy ismerősöm használati fatárgyakhoz.
  Válaszát előre is köszönöm.
  Tisztelettel üdvözli,
  Ferenc Gödöllőről

 89. Tisztelt Ambrus Aladár !

  Egy alap faragókést már kb. 3 éve használ jó Apám nagy megelégedéssel .
  Köszönöm a segítséget az új faragókések kiválasztásához ill. a tanácsot a kókuszdióhoz való átélezésről.
  Üdvözlettel : Tedás Zoltán

 90. Nagyon szeretek dolgozni a faragókésekkel,nem is kellett sok idő míg a kezem hozzászokott!! Igényes kialakítás, a kezemet nem töri a nyél,és olyan érzetet adnak mind a faragókések,mind a vésők,mintha a kezeimre lettek volna gyártva..!!
  Jól döntöttem,mikor Ambrus Úr szerszámait választottam!
  Üdvözlettel.: Pék Zoli

 91. Tisztelt Ambrus úr, köszönöm önnek az ezelőtt rendelt vésőket ,kérte hogy osztályozzam és mondjak véleményt, hát köszönöm, már feladtam volna a faragást mert rossz szerszámokat vettem készletben, az anyagminőség jó volt de dorong vésőkkel, kicsit át köszörültem és azóta tudok dolgozni, tudja betegségem miatt sajnos nincs sok pénzem ezért nincs csak teljes készlet az ön szerszáméiból !!!!tudja sok fajtát fentem, élveztem köztük a svájci pheil márkát ami állítólag a világ legjobbja, de én azt mondom ön a legjobb ebben a világon, esetleg lakkozni lehetne a nyeleket hogy stabilizálja a farostokat. Az ön szerszáma a leg ergonomikusabb és látszik, hogy faragással foglalkozó ember készíti. A Bentley és pheilhez képest Mercédesz. Köszönöm, ma is rendeltem két újabbat, és nagyon várom, imádok faragni, és kívánok önnek is jó egészséget és nagyon-nagyon hosszú boldog életet!!! küldtem néhány képet a munkáimról, ha van módjában kérem zsűrizze! köszönöm Horváth Loránd András életművészből lett iparművész

 92. Üdvzlöm Amrus Úr!
  Nemrégiben rendeltem 5 db HSS faragó kést és nagyon meg vagyok velük elégedve.
  Egy olyan kérdésem lenne, hogy létezik-e olyan készlet, melyben minden faragókés megtalálható?
  Előre is köszönöm a válaszát!
  Üdvözlettel: Sándor Adrián

 93. Nagyon szereterm Ambrus Aladár szerszámait, az első pillanattól fogva, ahogy a kezembe vettem, olyan érzés mint ha együtt nőttünk volna fel. Remélem mihamarább tudom bővíteni a készletemet e csodás termékekkel.

 94. Körülbelül két hete rendeltem egy 3 késből alló faragókészletet. Első perctől kezdve meg voltam velük elégedve. Azóta szinte napi szinten használom őket. Kényelmesek, élezni eddig még nem kellett. A faragóleckéket is jó ötletnek tartom: megtanít az alapokra és sikerélményt is ad. A Youtube-os oktató videók a faragásról és az élezésről is igen hasznosak.
  Csak ajánlani tudom mindenkinek a munkáit!

  Üdvözlettel,
  Danyi Dávid

 95. Tisztelt Ambrus Aladár Úr!

  Véletlenül találkoztam az Ön által készített faragókésekkel (kölcsönkaptam) és egy hétig megszállottként faragtam – mert még soha életemben nem volt a kezemben ennyire éltartó és kézreálló IGAZI fafaragó kés.
  A weboldalt átnézve elképedtem az Ön profizmusán, mert egyrészt az eszközeinek a minősége, választéka-, és azok “tálalása” olyan színvonalú, amit a legprofibb amerikai weboldalakon látok, másrészt a szakmai tudása-, és ahogy ezt igyekszik önzetlen módon közkincsé tenni, az azt hiszem mindenkiből csodálatot vált ki.

  Ez úton szeretném a legőszintébb elismerésemet kifejezni a fantasztikus életművéhez!
  Nem tudok másképp fogalmazni, mert ahogy látom, ebben egy élet munkája fekszik.
  Még ugyanennyi teremtő évet kívánok Önnek!

  Tisztelettel:

  Kun László

 96. Kedves Mester úr,
  feleségemmel együtt köszönjük a mai élményszámba menő találkozót, és persze a professzionális szerszámokat! Én főleg fémekkel foglalkozom, de a faragás és famunkák területére is “odakontárkodok” olykor, és szerintem egy jó szerszámmal jó anyagot megmunkálni élmény, míg a munka alkalmatlan eszközzel csak kínszenvedés. Ezért abszolút hiánypótló ez az oldal, és az itt beszerezhető príma szerszámok.
  A végére engedje meg, hogy kacagtató “gyűjteményét” egy újabb szösszenettel bővítsem. Ha esetleg már ismeri, hát elnézést kérek!::)) Szóval:

  Egy 80 éves parasztbácsi elmegy felülvizsgálatra az orvoshoz. A rendelőben egy fiatal, csinos, szőke doktornő fogadja, és ezt kérdezi:
  -Bácsi, mondja csak, mit szokott maga reggelire fogyasztani?
  -hát én, közit csókolom, egy kis szalonnát piros paprikával, kenyérrel, hagymával, és a végén egy kupica pájinkával.
  -Hát ebédelni mit szokott?
  -Nem sokat, csak sonkát tojással, jóféle veresborral.
  -És a vacsora mi lesz?
  -Én bizony szeretem a jó disznópörköltet galuskával, kovászos uborkával.
  -És bácsi, mondja csak, ezek után hogy áll a maga koleszterinje?
  -Mint a CÖVEK!!

  …Jó egészséget kívánok, tisztelettel: Nagykáldi Szabolcs

 97. Tisztelt Ambrus úr,
  nagyon örülök, hogy valaki ennyi dolgot elérhetővé tesz a weboldalán, főleg az Ön, mint mesterember által átadott tudás, megvásárolható eszközök és ajánlott dolgok értékesek a számomra. Nemrég rendeltem a weboldalról, valószínűleg hamarosan ismét fogok. Köszönettel, Remete János

 98. Kedves Ambrus Aladár! Régen a honlapon láttam olyan “készletet” ami 1db alapkésből és 1faragóleckéből állt bliszteres csomagolásban.Ilyet gyárt még? A honlapon nem találom ezért kérdeztem. Illetve a fafaragas.info weboldala sem elérhető az utóbbi napokban.Kérem válaszoljon kérdésemre!Köszönettel Szerb Luka

 99. Nemrég rendeltem egy Szejke Fafaragó Készletett amit nagyon hamar a renedelés leadása után egy napra meg is kaptam,magáról a szerszámokrol anyit mondhatok hogy meg vagyok velük elégedve,habár csak most kezdtem probálgatni a fafaragast azt is mogyoroboton probaltam, keszülök arra hogy könyebben faragható fafajtákon is kiprobáljam.Már most biztos vagyok benne hogy ez csak a kezdet és biztosan bőviteni fogom a szerszámkészletemet. Nagyon jók a bemutató,oktató videok is.
  Tisztelettel
  Győrfi Árpád

 100. Kedves Ambrus úr,

  Nagyon köszönöm ezeket a profi szerszámokat. Rendelés után gyorsan megkaptam a csomagot.
  Nagyon jó megbízható, jó minőségű, éles szerszámok. Nagyon szeretek dolgozni velük, a diófát úgy faragtam velük mintha vajat szelnék!
  Biztos fogok még nemsokára rendelni más termékeket is, ajánlom mindenkinek a faragás élmény velük!

  Köszönettel:
  Szabó Diána

 101. Kedves Aladár

  Mielőtt vásároltam volna sokat nézegettem a videóit és a weboldalát. A vásárlás nagyon zökkenőmentes volt és nagy örömmel fogtam kezembe az első leckét. A mai napig sokat faragtam és nagyon elégedett vagyok az öntől vásárolt szerszámmal. Nemsokára ujra kell már faragnivalót nézegetnem az oldalon.

  Köszönettel Nemes Tibor

 102. Üdvözletem Ambrus úr!
  Először bemutatkoznék Szabó Tamásnak hívnak.Eredetileg Bonyhádi származású,ahol talán ismerős egy pár fafaragó.Beréti Antal,Tusa János,Szemcsuk István.De nem is ez a lényeg.Tegnap jelentkeztem a Fafaragók Facebook oldalra.Itt láttam a szerszámokról képeket amit ön készít.Nekem tetszenek!Szeretném megkérdezni hogy olajos ill.vizes fenőköveket mennyiért lehetne venni.Finom végcsiszoláshoz lenne szükségem.Sima és kúp alakú formájú.Sok vésőm van ami házi készítésű gépi fűrészlapból.De van gyári Stubai is.Erre büszke vagyok mert a Pécsi bútorgyárból annak is a raktárából sikerült megvennem nyelek nélkül még 1993ban.Van olyan is amibe egy vasaló és egy olló van england felirattal ezek görbített széles vésők.A legkisebb vésőm Stubai1 es u profilú.A legnagyobb 25 mm széles.Erre szeretnék tanácsot kérni hogy milyen kúpos kővel tudnám megfenni.
  Várom a válaszát.Kellemes Húsvéti Ünnepeket.Tisztelettel:Szabó Tamás

 103. 3 db vésőt vettem (kecskeláb, íves) évekkel ezelőtt, azóta is ezek a legjobb, legkedveltebb, leggyakrabban használt vésőim. Nagyon jól tartják az élüket, ritkán kell élezni. Öröm velük dolgozni. Köszönöm.

 104. Tisztelt Ambrus Mester!

  Nagyon köszönöm a kedvességét és a segítségét, valamint a profi szerszámokat! Kiváló minőségű eszközök, nagyon jól használhatók, igazi, minőségi darabok. Mind lelkes amatőröknek, mind profiknak a lehető legjobb választás, őszinte, jó szívvel ajánlom mindenkinek!

 105. Tisztelt Ambrus Úr!

  Lassan egy éve lesz hogy megrendeltem magától a Gyilkos tó faragókészletet,amivel annyira meg voltam elégedve,hogy a héten már az ötödik alkalommal rendeltem magától vésőket! A faragószerszámairól azt tudom elmondani,hogy nagyon jó minőségűek,éltartók,a markolatuk pont kézre állnak! Eddig az összes vésőt borotvaélesen kaptam meg,ami főleg az elsőnél volt fontos,hogy tudjam milyen egy igazán éles véső! Szeretném még megköszönni hogy ilyen önzetlenül ossza meg a tudását a videóin,mert sajnos a távolság miatt nem tehetem meg hogy a fafaragó óráin részt vegyek!

  Üdvözlettel: Földi Attila

 106. Üdvözletem, 3db faragókést rendeltem, teljesen megvagyok velük elégedve, külön köszönöm, hogy rendelésem után felhívott. Meg is lepődtem. A kések élei tökéletesek. Köszönöm.

 107. Jó napot!

  Immár a 7. kést rendeltem meg az oldalról. Teljesen megvagyok elégedve a kések minőségével. Éltartó, jó anyagúak, élvezet velük a munka.

 108. Szép napot mindenkinek!

  Én most rendeltem egy faragókészletet és nagyon meg vagyok vele elégedve, a 7. leckét most faragtam ki próba gyanánt és hatalmas élmény volt, nagyon jó minőségű késeket kaptam, valamint az oldalon található videók is nagyon hasznosak.
  Csak ajánlani tudom mindenkinek!

 109. Én egy egyenes faragókést rendeltem, borzasztó éles, kényelmes, szép markolatú eszközt kaptam, amivel felüdülés dolgozni, nagyban megkönnyíti a fával való munkát és élvezetessé is teszi, bátran ajánlom másnak is, nem csak ezt, hanem, ha csak ebből a késből kiindulva, az összes terméket.

 110. Én kezdő ügyeskedő lennék, aki decemberben talált rá az ön honlapjára, és azóta számtalan videóját tekintettem meg, ami igen inspirálóként hatott rám! Gratulálni szeretnék a munkáságához és megköszönni, hogy új hobbyt talátam mondhatni magának köszönhetően! Vásároltam is már egy kezdő csomagot! Ami a videok alapjan keszűlnek! Rengeteg még a tanulni való, hogy a felületek szebbek legyenek és a mélységek jobb rá érzése de tényleg szárnyakat ad!

 111. Kedves Ambrus Úr!

  Nagyjából másfél éve kezdtem fafaragással foglalkozni. Karácsonyi ajándékként kaptam Szabó Laurától és családjától egy hosszú hegyű faragókést, egy intarzia kést és egy kanálfaragó kést. A velük való sok-sok órányi faragás után biztosan mondhatom, hogy mindhárom szerszám kiváló minőségű. Kényelmes, kézreálló markolattal rendelkeznek, könnyen forgathatók, a hegy- és élkialakításokon pedig látszik a fafaragás terén szerzett több évtizedes tapasztalat. A pengék éltartása nagyon korrekt , és nem utolsó sorban rendkívül jól élezhetők. Öröm velük alkotni, a fában könnyen haladnak, pontosan és precízen vágnak.
  Kezdő és haladó faragóknak egyaránt bátran ajánlom bármelyik kést a honlapon elérhető rendkívül széles kínálatból!
  Kívánok Önnek további örömteli alkotást és minél több lelkes tanítványt, akik osztoznak a fafaragás iránti kitartó szenvedélyében!

  Köszönettel és üdvözlettel:
  Kapéri Dávid

 112. Nemrégiben rendeltem egy előre döntött hosszú hegyű kést, egy 8mm alig íves vésőt és egy 6000 finomságú univerzális élező követ. Nagyon vártam, hogy megjöjjön. Meg is érkezett hamar. Neki is láttam a faragásnak de hát hamar rájöttem h bizony tényleg élesek ezek is, mint a múltkori. A véső megnézte az ujjam elég közelről. (úgy -4mm közelről) Most éppen fa ládikákat faragok és nagyon sok siker élményben részesít de még kell szereznem 1-2 vésőt. Hálás vagyok azért, hogy ilyen minőségi szerszámokat lehet venni Aladár Úrtól aki személyesen is sok tanáccsal látott el lassan 1 éve. Mindenkinek csak ajánlani tudom. No meg persze a gyakorlást és az óvatosságot 🙂

 113. Üdvözlöm!

  Karácsonyra kapott faragókésemet sikeresen elejtettem, aminek hegye kicsorbult. Ambrus Úr a telefonhívásom után fél órával fogadott is és készségesen segített, megjavította késemet. Kedves, jókedvű emberek fogadtak a műhelyében, ahol szemügyre vehettem többek közt egy hatalmas kopjafa faragását, amin épp a fia ügyködött.
  Ezúton szeretném még egyszer megköszönni a gyors és precíz segítséget, mindenkinek csak ajánlani tudom Őket!
  Üdvözlettel, Zsolt

 114. Feleségemtől kaptam egy Nagygóbé készletet 6 alapkéssel. Nagyon nagy karácsonyi ajándék volt ez nekem, saját késeimmel “szenvedve” farigcsáltam, mos már tudom, mert ezek a kések mind anyagukban nagy élményt nyújtanak, ezáltal a munka is könnyebb velük. Azóta már ki is egészítettem a készletet még másik kettő vésővel, Ambrus úrnál jártam, egy élmény volt ott lenni. Minden segítséget köszönök ezúton is.

 115. Karácsonyra kaptam a feleségemtől egy kezdő kést és alapleckéket. Nagyon örültem neki, mivel már korábban is érdeklődtem a honlapon. Amióta megkaptam alig tudom letenni. A kés nagyon kényelmes, könnyen használható teljesen kezdőknek is. Csak ajánlani tudom. Köszönöm Ambrus Úr munkáját.

 116. Közelmúltban, teljesen véletlenül találkoztam Ambrus úr videóival youtube-on, rögtön megragadta a fantáziámat a faragás. Íziben rendeltem is pár kést és persze faragóleckét, melyeket már ki is faragtam. A késekkel maximálisan elégedett vagyok, a leckék faragásában pedig nagy örömet leltem. Azt hiszem nyugodtan kijelenthetem, találtam egy új hobbit. 🙂 Az elérhető videók rendkívül hasznosak, élvezet nézni őket. Remélem a jövőben újabb részek is készülnek.
  Ambrus úrnak köszönöm az élményt, melyhez remek szerszámai hozzásegítettek és kívánok jó egészséget az új esztendőre!

 117. Kedves Aladár!
  Eddig két ízben rendeltem Öntől vésőket. Először kb 5 6évvel ezelőtt kecskeláb és íves vésőket valamint Kopjafa faragáshoz lapos vésőket .
  Nem rég feladtam egy rendelést amiben egy sáskalábat és egy könyvet kértem . Mindegyik szerszámot használtam, kiválóan funkcionálnak. Igényes kidolgozás, kiváló anyagminőség jellemzi, és élezni sem kellett (amit főleg a kecskelábaknál el lehet rontani, szakértelem szükséges), mert nagyszerűen meg voltak élezve. Három kopjafát készítettem segítségükkel (szerintem nagyon szépek lettek, 15X15cm-es tölgygerendákból), ill. a kecskelábakkal gyakran faragok írott szövegeket, , stb., amihez az ékrovásos technika szükséges. Rendkívül hasznosnak találtam az Ön által írt “faragjunk együtt kopját” mű, könyvét remélem hogy a könyv által gazdagíthatom kopjafa minták sokaságát amit eddig nem ismertem Mindenkinek csak ajánlani tudom a vésőket.
  Csak jókat írhatok tehát.

 118. Néhány hete kaptam képhez a három alapkést amit megrendeltem. Már néhány gyakorlás után éreztem, hogy egyre rutinosabban bánok a késekkel. Két hosszú hegyű kést is rendeltem, de a kedvencem az alapkés. Alig várom, hogy vésőkkel is tudjam bővíteni a repertoáromat. Sajnálatomra itt Szegeden a puha fák beszerezése nehézkes. Az oktatóvideók és leckék nélkül neki se mertem volna fogni a faragásnak, ezért remélem, hogy bővül még ezeknek sora. Első rendelésemből a lecke kimaradt, de mikor jeleztem haladéktalanul pótolták, köszönöm!

 119. Tisztelt Aladár!
  Lassan két éve karcoltam ki önnél a első vonalakat, az első leckéből, az útmutatásai alapján, amit egyre több alkotás követett. Ma már ott tartok, hogy szinte nem telik el nap, hogy ne vennék a kezembe, faragókést, vagy vésőt. A faragás nekem igazi kikapcsolódás, pihenés, ami a stresszes munkám mellett teljesen feltölt. Ez csak akkor élvezetes, ha a faragónak nagyon jó szerszámai vannak, mert lehet, hogy közhelynek tűnik, de szép munkát kizárólag csak minőségi késekkel lehet készíteni. Amit önnél lehet vásárolni, azok első osztályúak, soha nem volt gondom egyik vésővel vagy késsel sem, éltartóak, kézre állóak, tartósak. Árértékarányban is az egyik legjobb amit a piacon kapni lehet. Csak ajánlani tudom.

 120. Tisztelt Ambrus úr! ….és olvasók, fafaragók!

  Olyan 6 évvel ezelőtt munkámból kifolyólag sokat kellett egy telepen várnom a munkásokra! Egy zárt , mégis nagy terjedelmű farm volt ez, ahol gyakran jártak teher autók is! Egyik alkalommal, egy ilyen autó, a bejárat melletti dió fa egy ágát letörte…olyan 10 cm átmérőjűt! Gondoltam elhúzom az útból! Ahogy áthúztam a betonon felfigyeltem arra hogy milyen szépen koptatja a beton a fát! Kértem egy fűrészt és kb 30 cm-t levágtam belőle! Volt a kocsiban egy kis kés…gombázó kés volt, vagyis vékony, gyenge … de nekikezdtem…csak nyestem, faragtam, alakítottam! Hamar rá kellet jönnöm hogy beletaláltam valamibe…leköt…jó…nem tudtam leállni!! 🙂 Már nem néztem az órát percenként….és a munkások is egyre korábban jöttek! 😀 Addig, addig koptattam azt a diót, míg a 30X10-ből…20X2 lett…..és a dióból…varázspálca! (Harry Potter) 🙂 Természetesen a net-et hívtam segítségül hogy ez ne álljon meg ennyiben! Nézelődtem…tanultam..és akkor találtam rá Ambrus Aladár … úgy írom …életére!! Mindent többször megnéztem, elolvastam, amit tudtam kipróbáltam! Természetesen a gombázó kést lecserélve rendeltem pár kést, vésőt, élezőt…amik nagyban megnővelték a hatékonyságom és a kezem tartósságát! 😀 Minddel meg vagyok elégedve, jelenleg is várok 2 db vésőt amiknek a hiánya már zavaró volt! 😛 …de ilyen szerszámok mindig leszek mert határtalan a fantáziám! Annyi mindent szeretnék alkotni hogy az életem nem elég hozzá! 🙂 Kifogyhatatlan gondolatok sora….témák, alakok, minták! A semmiből alkotni valamit…azt hiszem csak körül írni tudom, de érti aki benne van úgy is! 😉 A szabad időm jelentős részét ezzel töltöm…valamilyen formában! Jó érzés kigondolni valamit….tenni érte, dolgozni vele…és elkészülten látni!! …szerintem ezzel az érzéssel magától szalad a kés!
  Ha már írok!!! Szeretnék köszönetet mondani Ambrus úrnak a munkásságáért! Az alkotás tiszteletéért, a hagyomány örzéséért, a fiatalság informálásáért/oktatásáért….és hogy nem hagyja veszni ezt a szenvedélyt!!

  Köszönöm!

 121. Tisztelt Aladár!
  Néhány évvel ezelőtt vásároltam Öntől gyorsacélból készült 7 db- os faragókés készletet valamint egy nagy készletet vésőkből és egy nagy készletet körte alakú vésőkből. Ezek a készletek nincsenek fent, hiszen úgy válogattam össze. Találkoztam már több cég által készített szerszámokkal, de még egyik sem tudta azt amit Ön készített. Mai napig használom őket. Jó fogású könnyen kezelhetőek, precíz élekkel. Csak gratulálni tudok!!! A videója pedig rendkívül nagy segítség. Szeretnék Önnel személyesen is találkozni. Természetesen egyeztetni fogok telefonon.
  Üdv
  Margl István

 122. Rozand

  2016-11-04 at 00:17

  Tisztelt Ambrus Aladár Úr!
  Megkaptam a hss gyorsacél 6 db os faragókészletet,a faragó leckéket,és élezőkövet és bőrt, és a könyvet ffaragjunk együtt kopjafát!
  Mikor ki bontottam és kézbe vettem a késeket mindha a kezembe lenne gyártva!
  És a minősége igatán kiválló! A hársfába mint a vaj ugy dolgozik! Nagyon örülök,hogy rátaláltam az oldalra.
  Régen kerestem már ilyen oldalt! Köszönöm a kedvességét amit telefonon tapasztaltam,remélem fogom tapasztalni személyesen is, ha arra járok feltétlen bemegyek a faragó házba!
  Ezt a csodás készletet még szeretném bővíteni idővel,kopja vésőkkel, csak még arra gyűjteni kell! ?
  A könyv a kopja fa faragásról egy külön kincs a képekkel mely taglalja a rajzolást és megmunkálást is! Így nyugdijba menetelem után,kiválló időtöltés lessz,persze nagyon sok gyakorlással!
  Még egyszer nagyon köszönöm a gyorsaságot,barátságot, és ezt a fantasztikus remekművet,amivel élvezet dolgozni! Remélem sokáig még tud segíteni ha szükségem lessz rá!
  További jó munkát és művészetéhez sok egészséget kívánok : András.

 123. Tisztelt Ambrus úr köszönöm a lehetőséget hogy öntől tanulhattam, megtisztelő volthogy szánt rám időt. Köszönöm szépen a lehetőséget, tisztelettel Bernard Tamás. Szerszámaival messze menőkig , megvagyok elégedve ,

 124. Tisztelt Ambrus Úr!

  Pár hónapja rendeltem öntől pár faragóvésőt(lejjebb már leírtam róla a véleményem) amit próbáltam itthon megélezni,de nem igazán sikerült. Így rendeltem magától fenőköveket és profil fenőbőrt amivel nagyon meg vagyok elégedve! Már az első alkalommal sikerült borotvaélesre megéleznem,és így tovább folytatni a faragást! Idővel szeretném kipróbálni a kopjafafaragást is,így megrendeltem még a “Faragjunk együtt kopjafát!” című könyvét,amit szintén ajánlok minden érdeklődőnek! Nagyon tetszik hogy le van fotózva benne minden szimbólum,hogy hogyan kell kirajzolni,illetve mi a jelentése!

  Köszönettel: Földi Attila

 125. Tisztelt Aladár!
  Használjuk a késeket illetve a vésőket,nagyon elégedettek vagyunk velük!
  Köszönet érte!

 126. 2 faragó kést és faragó leckét rendeltem, amivel megvagyok elégedve. A késeket élesen és hamar megkaptam. Köszönöm.

 127. Tisztelt Aladár !
  A faragókések amit rendeltem hihetetlenül élesek , nagyon jó velük faragni , nagyon szépen köszönöm….csak ajánlani tudom mindenkinek .A postázás is gyors volt , visszatérő vevő leszek ….ajánlhatom hogy sebtapaszt és újjvédőt is árulj a termék mellé… 🙂

 128. Tisztelt Aladár !
  A faragókések amit rendeltem hihetetlenül élesek , nagyon jó velük faragni , nagyon szépen köszönöm….csak ajánlani tudom mindenkinek .A postázás is gyors volt , visszatérő vevő leszek ….ajánlhatom hogy sebtapaszt és újjvédőt is árulj a termék mellé… 🙂

 129. Kedves Aladár megérkezett a faragókés a nyolc faragó leckével, a kés nagyon precíz,éles és kézre álló nagyon megszerettem, a faragás gyakorlását éjjel nappal tudnám csinálni és csinálom is. Biztos vagyok benne hogy fogok még rendelni öntől. Külön köszönöm hogy a postázás előtt felhívott.

 130. Nagyon régóta szerettem volna elsajátítani , megtanulni a fafaragást, azonban azok a katona társaim, ismerőseim akik ennek a tudásnak a birtokában voltak nem akarták átadni ezt a tudást nekem. Személy szerint kimagaslóan példa értékűnek találtam az Önök hozzá állását, azonnal megfogott az Ön tudás átadási szándéka, oktatási anyagai, oktató videói, ezért döntöttem úgy, hogy ha 50 évesen is, de megpróbálom elsajátítani ezt a gyönyörű technikát. Megkaptam a megrendelt késeket, oktató táblákat, profi minőségűek, azonnal kipróbáltam őket és a legnagyobb megelégedésemet nyerték el . Többször megnéztem az oktató filmjeit, rendkívül szemléletesek, számomra különösen kiemelkedő volt, hogy gyakorlati oldalról, gyakorlati technikák bemutatásával készültek. Ha javasolhatnám szeretném ha készítenének egy olyan oktatást is ami kemelné, bemutatná a különböző kések használati előnyeit, alkalmazási javaslatát. Vannak már ilyenek, pl: Hosszúnyelű kés, kés csúcsszög kiválasztás, azonban van néhány kés amit nem igazán tudok mikor kellene, javasolt használni.
  Aladár!
  Hálásan köszönöm Önnek ezt a páratlan lehetőséget, amit ismetretlenül nyújtott nekem.

 131. Tisztelt Ambrus Úr!

  Szinte 30 év múltával vettem újra faragó szerszámot a kezembe. Idő közben a bizony megcsappant a rutin,a gyakorlat a faragóeszközökkel együtt. Az interneten szerencsére rátaláltam az Ön oldalára. Próba képen rendeltem néhány vésőt, s kést, mert az oldalon található vélemények, az oktató videók meggyőztek. Aztán jött a “puding próbája”, és nem csalódtam. Azóta rendszeresen rendelek Öntől, mely rendelések hihetetlen gyorsasággal lesznek teljesítve. A szerszámokról csak annyit: PROFIK, csakúgy, mint az egész oldal.

 132. Utoljára gyerekként faragtam nagyapám útmutatásával. A megfeszített munkatempó mellett úgy éreztem szükségem van valami elmélyülést igénylö, alkotó tevékenységre. Késszeretetem és a gyermekkori élményeim miatt a faragás mellett döntöttem.
  Egy alapkést + 8db faragóleckét rendeltem, illetve mellette egy kanálfaragót és faragható kanalakat. A csomag gyorsabban megjött, mint vártam. A kések élesek, kényelmesek, bár az alapkés markolatvégét nekem kicsit kerekítenem kell, hogy tökéletes legyen. Nekiálltam a leckéknek, és úgy gondolom, hogy tisztességesen végigcsinálva, az ember sokat tanulhat a faragásról. Külön öröm, hogy a leckékhez van a youtube-on videóanyag is. Köszönöm szépen Ambrus Úrnak a kiváló szerszámokat és a kedves, segítökész hozzáállást!

 133. Tisztelt Ambrus úr!
  Megérkezett a megrendelt faragó készlet,aminek nagyon örülök!Már a kések kézbevétele is nagy élmény.Látszik rajtuk,hogy tényleg profi munka!Ilyet tényleg csak egy igazán hozzáértő tud készíteni!Nagyon szépen köszönöm!Kívánom még nagyon sokáig készítsen ilyen jó minőségű szerszámokat!Jó egészséget kívánok!
  Tisztelettel: Cz Csaba.

 134. Pár hónapja rendeltem meg a Gyilkos tó faragókészletet gyorsacél pengékkel,amikkel nagyon megvagyok elégedve! Profi,minőségi kések,nagyon éltartóak,egy élmény velük a faragás! Így pár napja rendeltem 4 db faragóvésőt,amikről megint csak nem tudnék semmi rosszat mondani! Borotvaélesek,szó szerint siklik a fában,a markolata is jó fogást biztosít,egyszóval tökéletes!
  Köszönettel: Földi Attila

 135. Tisztelt Ambrus Aladár Úr!

  Már korábban ígértem, hogy írok pár keresetlen szót az Öntől rendelt faragható tárgyakról. Tegnap végeztem a kis fadobozzal, ami igaz nem lett tökéletes, de az első munkáimhoz képest szemmel látható a javulás. Élvezet volt a faragással eltöltött minden perc, ami nagyban köszönhető a kiváló faragókésnek, amit szintén Öntől rendeltem. Örömmel venném, ha a jövőben diófából készült dobozkát is lehetne rendelni Öntől. A tolltartó kapcsán annyi észrevételem lenne, hogy a teteje lehetne vastagabb, mivel 3 helyen is sikerült a túloldalon “kilyukadnom”. A tükör egyszerűen meseszép lett. Nagyon szép és igényes a kialakítása, milliméter pontos. Végül szeretnék köszönetet mondani a sok faragható mintáért, amelyeket mindenki számára elérhetővé és letölthetővé tett. Ezek nélkül lényegesen nehezebb lenne a faragás megkezdése.

  Köszönettel és tisztelettel:
  Tóth Ádám

 136. Egy mozgásban korlátozott fiatalember vagyok. Nekem nehéz a kommunikáció a külvilággal, de nem lehetetlen. Ezért is találtam rá a festészetre, ahol ki tudom teljesen fejezni magamat. De mellette rátaláltam egy művésztelepen az ottani szobrászoknak köszönhetően az Ambrus fafaragó szerszámokra. A művészek segítettek kipróbálni a kést, ami nagy sikerélményt adott számomra, hisz a kezeim is korlátozva vannak. Annyira könnyű bánni velük és számomra fogni a késeket, hogy elfeledem tesi hibáimat és valami csoda indul el a kezeim által.
  A rendelést követő nap után Ambrus Aladár személyesen keresett meg telefonon, ami számomra nagyon megtisztelő volt. A csomag igen hamar érkezett, hamarabb, mint ahogy ígérték, és a benne lévő eszközökre a legjobb minőségben találtam rá. Még aznap ki is próbáltam. A várt eredmény nem okozott csalódást, hisz már volt ilyen kés a kezemben, tudtam mire számítsak. Ez a várakozás nem is maradt el, ugyan azt az élményt kaptam vissza egyedül használva a késeket, mint a művésztelepen.
  Köszönöm a gyors szállítást és az extra minőséget!

 137. Kezdő faragó vagyok! Eddig két szerszámmal próbáltam ki magam, egy svéd Mora késsel és egy amerikai Flexcut Carving Jack multi késsel. Nem rég lepett meg a családom egy Hargita készlettel amit Ambrus úrtól rendeltek. A kések szépek, anyaguk kiváló, jó a fogásuk könnyű velük dolgozni, az élezésük hihetetlen precíz! A svéd Mora kést, azonnal maguk mögé utasították, az amerikai Flexcut- al fej fej mellett dolgoztak, de onnan is gyöztesen került ki a Hargita készlet, mert ahogyan a prosztata gyógyszer reklámjában is el hangzik – ugyanazokat az anyagokat tartalmazza, de az áruk jobb! Az ár/éték arányban abszolút a legjobb választás épp ezért kipróbálom a vésőket is!

 138. 3 szettes faragó készletet és kanál faragót rendeltem. Profi, jól használható eszközök. Mindenkinek javaslom.
  Robi

 139. Én egy 3 késes készletet vettem amiben található egy polrpaszta, egy fenőkő (kerámia) és egy bőr az élezéshez. Illetve volt még benne 3 tábla tananyag 2 oldalával.
  Egyszerűen profi csomag, profi késekkel. Tudom ajánlani bárkinek, mert ez tényleg meghozza az ember kedvét.
  A tanuló táblák nagyon jók, szinte függővé tesznek… 😀

 140. Nemrég kezdtem el faragni csak hobbiból. 6 db-os alapkés készletet vettem meg, és csak ajánlani tudom mindenkinek, könnyű használni, kézre állnak, nagyon élesek, remekül megy velük a munka. Ajánlom mindenkinek aki szeretne faragni.

 141. Tisztelt Ambrus Aladár Úr!

  Saját szórakozásomra faragcsálok. Gyerek korom óta késsel és bicskával faragtam. Az Ön által készített szerszámok az “igazi” faragó késeim, melyeket nagy öröm és élvezet forgatni, használni. Kíváló anyagú és design-ú szerszámok! Örülök, hogy az Ön termékeit választottam más -akár világmárkák helyett. Jól kézre állnak, élesek és funkcionálisak. Köszönöm szépen.

 142. Tisztelt Ambrus Úr!

  Május 10-én személyesen kerestem fel “fafaragó birodalmában”, és vásároltam egy gyorsacél faragókést két faragóleckét, és egy kevés faanyagot. Előtte másfél hónappal kezdtem el fafaragással foglalkozni.Nem sokkal azelőtt egy szerszámboltban vettem egy Narex cseh kést, azzal is jól lehetett dolgozni, de az Ön kése érezhetően keményebb anyagból van, jobban tartja az élét. A kés, amit vettem, nagyon jó anyagból van, jól illik a kezembe, és öröm vele dolgozni. Ez a pozitív tapasztalat megerősített abban, hogy egyre többet és többet faragjak. Már érzem néhány véső hiányát, így hamarosan ismét fel fogom keresni újabb szerszámok, és esetleg újabb faanyag vásárlása céljából.

  Üdvözlettel: Jánossy Csaba

 143. Példásan profi munka a kés, amit rendeltem. Hálás köszönet Ambrus úrnak, Isten éltesse sokáig, hogy még sok ilyen remekművet tudjon készíteni.

 144. Tisztelt Ambrus Úr!

  A nagy góbé készletet illetve egy kanálfaragó kést vettem öntől. Minden egyes darabbal meg vagyok elégedve. Öröm velük dolgozni. Remélem még sokáig ellátja az érdeklődőket jobbnál-jobb szerszámokkal.

  Üdvözlettel, Fehlinger Krisztián

 145. Tisztelt Ambrus Aladár!

  Eddig két fajta faragókéskészletet rendeltem és néhány faragható tárgyat. Mindennel meg vagyok elégedve. Élvezet velük dolgozni. Tényleg felüdítő tevékenység. Mindenkinek ajánlani tudom! Külön köszönet a videókért. Rengeteget tanulok belőlük. 🙂

  Köszönettel: Udvari Dávid

 146. Tisztelt Ambrus Aladár Úr!

  Megkaptam a napokban rendelt faragókéseket, kiválóak. Öröm velük dolgozni. Köszönöm szépen.

  Tisztelettel

 147. Acél és a cél ! Nos,sajnos én csak 7-8 éve foglalkozom a faműves szakma sokrétű ágazataival. Az idők folyamán viszont volt lehetőségem arra,hogy kipróbáljak jópár kézi szerszámot (vésőt,fenőkövet). A szerény véleményem az lenne,hogy az Ambrus Aladár úr készítette szerszámok ugyan olyan kiváló famegmunkálsi eszközök mint a híres Narex,Stubai,Pfeil,Flexcut,stb. A világmárkás fafaragó,faművészeti eszközök viszont maximum csak annyiban különböznek,hogy méregdrágák,mivel magát a cégnevet kell megfizetni ! Aki esetleg kételkedne az általam leírtakkal,azzal csak annyi lehet a gond,hogy a sok alapvető dolog közűl nem tanúlt meg egy nagyon fontosat,amit úgyhívnak : utánélezés,fenés ! Én például nagyon örülök,hogy még ezekhez a munkálatokhoz is tudok kellékeket vásárolni a webshopjában !

 148. Megkaptam a két megrendelt vésőt, már ki is próbáltam. Nagyon jók a tapasztalataim, pontosan tudok dolgozni velük. A minőségük legalább olyan jó, mint az ismert stubai vésőkészletemben lévő szerszámoké.Nagyon köszönöm, másoknak is jó szívvel tudom ajánlani.

 149. Tisztelt Ambrus Aladár Úr!

  Ezúton is nagyon hálásan köszönöm az alapkést és a két darab ékszertartót! Annak idején próbálkoztam fafaragással egy régi bicskával, de az Ön által forgalmazott késsel teljesen más érzés, illetve egészen eltérő minőségű a fafaragás. Nem tudok elég hálás lenni, hogy hozzásegített az alkotás öröméhez. Ez olyan dolog, ami pénzzel nem megfizethető. Szeretnék köszönetet mondani az oktató videókért, a gyors postázásért, és a jókívánságokért! Isten éltesse még nagyon sokáig!

  Tisztelettel:
  Tóth Ádám

 150. Több alkalommal vásároltam Ambrus Aladártól különböző vésőket, késeket. A legjobb ár-értékarány jellemzi a termékeit. Nagyon korrekt, tisztességes partnert ismertem meg személyében, tiszta szívből ajánlom mindenkinek, aki fafaragásra „vetemedik” 🙂

 151. Megérkezett a faragó készlet és vele együtt az Isteni fa illata is…. 🙂
  Örülök hogy van ilyen lehetőség ahol szerszámot és akár leckéket is nézhetek ,nagyon tetszik a faragó készletem! Székelyföldiként közel áll hozzám,hisz apukám is bútorasztalosként dolgozott az egyik bútorgyárban ,így szinte gyerekként szerettem meg a famegmunkálást,faragást.
  Köszönöm Aladár Úr a lehetőséget!

 152. Faragókést csináltam magamnak, volt anyagom, volt fám, van polírozó korongom, de kecskeláb vésőt és íves vésőt már Ambrus úrtól rendeltem. Éppen ebben a pillanatban jött meg egy nappal korábban mint “kellett” volna, a gyorsaságra sem lehet panasz! A gyorsaságra sem lehet panasz…. írom ezt azért, mert az az ember, aki teljesen hobbi szinten magának otthon farag nem nagyon mer kérdezni a “nagy fafaragóktól” szerintem ez ismerős másoknak is. Amikor azonban Ambrus úr írta e-mailban beszéljünk telefonon és segítséget kértem tőle szavaival oldotta ezt a gondolatomat, rendes, segítőkész, tényleg segít. Mindezt nem feltétlen a haszon miatt teszi, nyilván ezért is, de meg lehet azt érezni egy emberen, hogy el akar adni valamit vagy el akar adni valamit miközben segíteni is akar, gondolom itt is értik miről írok. A két vésőn kívül kértem még 1-2 és 3-4 leckéket, amelyen majd gyakorlok, és még abban is segített, hogy egy jó nagy darab domború vésésre alkalmas hársfa deszkát is küldött nekem A4-es méretnél még nagyobbat is mint beszéltük.Ezen azonnal kipróbáltam a már kézzel is érezhetően rendkívül éles és szemre is szép eszközt , és az első forgás kihullásánál, amit a kecskeláb véső követett el azonnal megfogalmazódott bennem, hogy faragókést is rendelek vagy veszek személyesen Ambrus úrtól, mert ez az eszköz profi eszköz, olyan embertől aki ezt csinálja, aki pontosan tudja milyennek kell lennie egy kecskeláb vésőnek vagy egy alig íves vésőnek, nem pedig futószalagon silány minőségű terméket gyárt, ahogy azt megszoktuk barkács áruházaink polcairól. És ezzel az első mondatomra kanyarodtam vissza, hogy bár csináltam magamnak ezt azt, de ezek olyan termékek amelyekkel tényleg élmény dolgozni, alig várja az ember, hogy újra kezébe vegye, ezért kezdőként már biztos nem csinálnék, hanem vennék.Lehet kicsit hosszú kommentet írtam, higgyék el nem fizetett hirdetés, nem ismerem személyesen Ambrus urat, de ezek után biztosan el fogok menni hozzá, már csak egy-két lecke személyes vételezése miatt is! Felesleges magunk gyártotta, vagy a még rosszabb barkácsboltba vett vésőkkel dolgozni, mert az szenvedés. Ezt mint kezdő, fafaragás után érdeklődő írom. Ha már jártasabb leszek lehet magam is meg tudom csinálni, de akkor sem biztos, hogy érdemes lesz. Ambrus úr munkái jól mutatják, hogy hol kéne tartania minden olyan cégnek, embernek, akik termékeladásból élnek. Aki ilyen terméket gyárt attól biztosan vesz az ember máskor is, aki így áll az emberekhez ahhoz biztosan megyünk,fordulunk máskor is, miközben a világ sajnos már nem erről szól…

 153. Nagyon tetszenek a kések és a leckék. Azt szeretném kérdezni Ambus úrtól, hogy a későbbiekben lehet-e majd venni simán csak faragható fát minta nélkül?

 154. Tiszteletem Ambrus Ur!

  Augusztosban voltam Pesten es vasaroltam nehany alapkest amiknel tokeletesebbet el sem tudtam volna kepzelni a svajci Pfeil utan megnyugvas volt egy profi magyar termekkel dolgozni. nagyon szepen koszonom.

 155. Háromszék faragókészletet rendeltem.
  nagyon meg vagyok elégedve a késekkel.nagyon jó fogása van,kézre áll,élesek a kések.jó velük “dolgozni”
  még csak gyakorolgatok 🙂
  tervben van további kések,véső készlet vásárlása is.
  biztosan innen fogom azokat is megvenni !
  én ajánlom mindenkinek.
  érdemes Amrbus Aladás videóit is nézegetni a youtube-on.nagyon hasznos 🙂
  https://www.youtube.com/watch?v=kDJNhhS1bxE&list=PL9DaYN3VFHs15aiCJz-yq2ZRIswIdFSwD

 156. A legjobb szerszámok, élmény velük faragni! A legjobb kiszolgálás! Köszönöm szépen Ambrus úr!

 157. Egy faragó készletet kaptam páromtól karácsonyra 16 leckével. Teljesen a nulláról kezdtem faragni, de a videókban látottakat utánozva igen hamar sikerült szép faragásokat készítenem a gyakorló táblákra. Ennél jobb módszert arra, hogy otthon elkezdjek a fafaragással foglalkozni, nem is találhattam volna! Köszönöm!

 158. Faragó alapkéssel dolgozom, igazán kiváló minőség és az ára is elfogadható. A postai szállítás díjából még kellene faragni valahogy. 🙂

  Köszönöm.

 159. Tisztelt Ambrus Úr!

  Pár hónapja használom a Szejke készletet. Borotvaéles, teljesen kézre áll, öröm vele faragni. Az ára először soknak tűnt, legalábbis a fizetésemhez képest, de nem bántam meg, hogy megvettem.

  Ambrus Úr nagy meglepetést okozott azzal, hogy a rendelés után felhívott. Sokszor rendeltem már neten, de eddig max. egy visszaigazoló emailt kaptam.

  Az oktató videok nagyon jók, az alapokat azokból sikerült megtanulnom. Még nincs fél éve, hogy elkezdtem faragni, de már elkészült a gyümölcsöstálam, a függönytartóm, lett faragott karkötőm, és a lányaimat is a faragásaimmal leptem meg karácsonyra.

  Aki még csak gondolkodik, hogy elkezdjen- e faragni, annak azt tanácsolom, hogy bátran vágjon bele 🙂
  Ambrus Úr honlapján minden szükséges segítséget megtalál, és tőle a legjobb minőségű késeket is megveheti.

  Üdvözlettel:
  B.Gabriella

 160. Köszönöm az újabb kést , remélem ez is olyan jó lesz, mint a többi.
  Ár-érték, minőségben nincs versenytársa.
  Lassan a vésőket kellene nézegetnem.. 🙂

 161. Kedves Mester. karácsonyra a gyermekeim megleptek az ön egyik faragókés készletével,én csak a magam és családom örömére faragok.Az első készletem a Német Cseresznyés márkanévvel ellátott faragószerszámok.De az én számomra mióta dolgoztam az önével sokkal jobb minöségü és fafaragó barátabb szerszámok.Köszönöm hogy itthon is hozzá lehet jutni ilyen minöségű fafaragó készletekhez.Üdvözlettel Szabó Árpád

 162. Tiszteletem! Vettem én is az itt árult szerszámokból. Maximálisan meg vagyok velük elégedve! Ajánlom mindenkinek a kiváló minőségű szerszámokat!!! Fogok még vásárolni én is!

 163. Minden pontossan úgy van ahogy Ambrus Aladár
  mondja, a szerszámok borotva élessek, kézreállóak, és szárnyakat adnak!
  Korábban már hozzájutottam pár faragókéshez,
  most vésőket és élezőezközöket vásároltam.
  A rendelés után személyessen felhívott, bevallom jólesett. Minden faragni vágyónak szívből ajánlom a szerszámait, és a bemutató videót is!

 164. Több vésőt, és faragó kést rendeltem.
  Mind az élük és a minőségük remek.
  Nagyon jól lehet velük dolgozni.
  Bátran ajánlom mindenkinek !

 165. Tiszteletem Ambrus mester!

  A tavaly rendelt Szejke faragó készlet beváltotta hozzá fűzött reményeimet, bár az íves alapkéssel nem megy úgy a faragás, mint szeretném. Az egyenessel magamhoz mérten úgy gondolom lassacskán azért fejlődök. 🙂 Részben ez okból, részben bénaságom okán ( leejtettem a kést és a hegye lepatant, két napja dörzsölöm a fenőkövet) rendeltem egy újabb Szejke készletet most már gyorsacélból és egy vastag markolatú egyenes alapkést szintén gyorsacélból.

  Nem kizárt, hogy régi készletet elkobozza a nagyobbik gyerkőc, mert közben neki is megtetszett a faragás. Szerencsére a kések markolata az ő kezének is megfelelő, bár még kicsit bátortalan, majd belejön.

  Előre is köszönöm a segítséget amit felajánlott, ha nem sikerülne megfelelő élt varázsolnom késeimnek, akkor élni is fogok a lehetőséggel.

  Maradok tisztelettel Buza Csaba!

 166. Kedves Ambrus Aladár!

  Már régen kacérkodtam a fafaragással. Rátaláltam a honlapjára és a videókra. Megrendeltem első faragó késeimet. Csodás élmény volt elkezdeni, és nagyon sokat segítettek a videók! Nagyon élvezem, régen kötött már le így valami is. Köszönöm!

 167. Tisztelt Ambrus Úr!

  Több alkalommal is vásároltam faragó készletkínálatából, őszintén, első ránézésre nem tűntek nagyon olcsóknak, a minősége mindenért kárpótol!
  A német DASTROL márka, amiből három vésővel is megleptek családtagjaim, csak kivitelezésben igényesebb, (az összeillesztés és bükkfa nyél), de minőségben egyenrangú a két termék!
  Csak ajánlani tudom minden érdeklődőnek.
  Megjegyzés: a szállítási költségen, ha lehetne „faragni”, mert 800-1200 között mozognak a nettes kiszállítók. (Még nemesfémből készült érmék esetén is 990 a szállítási díj). Én személy szerint még egy faragókést vennék… a megtakarításból, ha lehetséges!
  Tisztelettel,
  Szabó József.

 168. Egy kanálfaragó kést rendeltem Apukámnak még Karácsonyra. Azóta elkészítette az unokája első kanalát 🙂 Köszönjük!

 169. Kedves Aladár!

  Nagy örömömre szolgál, hogy ilyen hamar megkaphattam a késeket.
  Első sorban intarziakészítéshez volt szükségem jó minőségű szerszámokra. Viszont ha már így lehetőségem van, gondoltam belekotnyeleskedem a faragásba is, ezért a kis görbe-, valamint az előredöntött élű kés mellé rendeltem egy alap kést is vastagabb markolattal.
  Az elolvasott hozzászólások mindegyikét megerősíthetem, ezért nem írom le magam is mások kellemes élményeit, csak megköszönöm a vásárlási lehetőséget!

  Az alapkést elvittem egy szobrász barátomnak megmutatni, nagyon kényelmesnek találta a fogását, de az ő faragási stílusához túl vékony az acél. Ugyanis jobb kézzel tartja a kést, a bal hüvelyk ujjal pedig nyomja a pengét, hogy a túlszaladást megaladályozza.
  Minden másban tökéletesnek találta.

  Maradok tisztelettel:
  Gogolák Tamás

 170. Tiszteletem Ambrus Úr!
  A vésőket már másnap megkaptam,előbb mint igérte.Ķöszönöm a gyors és igényes szállítást.A vésőkkel maximálisan meg vagyok elégedve.A kivitelezése esztétikus és minőségileg is kiváló.Csak ajánlani tudom mindenkinek!
  Mégegyszer köszönöm, :

  Rusvai László

 171. Tiszteletem Ambrus Úr ! A mai napon megérkeztek a faragókések és kipróbáltam őket.A markolat kialakítása nagyon jó, biztos fogást tesz lehetővé faragás közben és nagyon kényelmes!A késpengék kialakítása nagyon megkönnyíti az eltérő munkafolyamatok kivitelezését a faanyagon,a pengék borotva élesek nagyon szépen dolgoznak a fában.Élmény ilyen jó késsekkel dolgozni!Köszönetem ezekért a nagyszerű késekért Ambrus Úr!

 172. Decemberben vettem egy faragó leckét,gyorsacél késsel.kipróbálni.Nagyon meg kedveltem ezt a szép alkotó munkát.A kés kézre áll és nagyon éles,az oktató videók sokat segítenek a kezdő faragóknak.Már meg is vettem a csomafalva faragó készletet,és lelkesen faragok tovább!Köszönöm Ambrus úrnak.

 173. Kedves Ambrus úr!

  A faragókések megérkeztek, nagyon köszönöm.
  Nagyon kézre állnak, könnyű velük dolgozni.

  Kezdő, amatőr vagyok, ezért úgy gondolom, és ezt is tapasztalom, hogy kezdőként jó szerszámmal nagyobb sikereket érek el, így a kezdeti próbálkozások során, mint az ” olcsóbb”, egyszerűbb eszközökkel.

  A leckék gyakorlása során azért érezhető, hogy nagyon sok mindent meg kell még tanulnom, de nem is számítottam másra. 🙂
  ( gyakorolni,gyakorolni, gyakorolni)

  A feltöltött oktató videók nagyon sok támogatást adnak, többször is végignézem.

  Tisztelettel:

  Kecskeméti Zsolt

 174. A termékek fantasztikusak. Átgondolt tervezés, csodás kivitelezés. És az ügyfelekkel történő bánásmóddal még ezt is tudják fokozni. Nagyon köszönjük! Biztosan csak itt vásárolunk ezután is!

 175. Kedves Ambrus Úr!

  Megkaptam a megrendelt kecskeláb vésőket, nagyon meg vagyok elégedve! Kiváló élük van, könnyű vele dolgozni. Bátran ajánlhatom mindenkinek. Köszönettel: Altmár Csaba

  • Tisztelt Amrus Úr!
   Gyilkostó készletet megkaptam. Forma és él pazar 🙂 Megkezdtem a fafaragás rejtelmeibe való elmélyülést….
   Üdvözlettel Ollé

 176. Kedves Ambrus Úr!A faragó készlet megérkezett és maximálisan elégedett vagyok a minőséggel!Külön köszönöm a benne lévő meglepetést,igazán kedves gesztus az Ön részéről!Azon nyomban kipróbáltam az első leckén:-) egyből látszott (az egyenes görbe,az ivek szögletesek)hogy lesz mit tanulni,de úgy gondolom, egy- két “mázsa” forgács lefaragása után már gyakorlottabban fog menni.Addig is tanulok a remek filmjeiből!Üdvözlettel!Az egyik tanulója!

 177. Nagyon magvagyok vele elégedve,mióta megrendeltem naprol napra látom hogy egyre jobban megy. Nem telik el nap hogy ne venném a kezembe.A videók is nagyon ösztönzőek ahogy megnéztem elhatároztam hogy rendelek én is egy faragó kést.A szerszámokon látcik a precizitás és odaadás amivel készítették.Mindenkinek csak ajánlani tudom, és az hogy a rendelés után személyesen Ambrus Aladár hívott fel mégjobban ösztönzött.Minden Tiszzeletem az öné

 178. Az interneten találtam rá Ambrus Aladár Úr honlapjára, akkor, amikor elkezdtem érdeklődni a fafaragás iránt. Mondhatom, hogy nem bántam meg. Eleinte csak olvastam az írásait, néztem a videóit. Nagyon inspirálóak voltak. Múlt év december elején vettem meg az első alapkést, élező eszközöket és néhány leckét. Aztán belekezdtem a faragásba, leckéről, leckére haladva, úgy, hogy figyelmesen tanulmányoztam, a videókat. A videók nagyon szemléletesek, sokat segítettek abban, hogy fejlődjek. A fejlődés és siker nem maradt el. Igaz még alig egy hónap telt el, de észrevehető a fejlődés. Ezt a családom is jelezte (nyilván elfogultak). A kés nagyon jó, nagyon éles és kézre áll. A kés nagyon jól megmunkált, egyszerű, de tetszetős. Látszik, hogy Ambrus Úr beleadja szívét, lelkét abba, amit csinál. Nyilván ez benne van az eszközökben is. A sikereken felbuzdulva a héten újabb késeket és leckéket rendeltem, amelyeket rövidesen megkapok. Lehet, hogy nem lesz belőlem fafaragó mester, de nagyon szórakoztat, kikapcsol a faragás. Biztos vagyok benne, hogy fogok még vásárolni Ambrus Úrtól, és csak tőle, mert minőségi termékeket árul. A neve számomra garancia. Adjon az Isten hosszú életet, egészséget Ambrus Aladár Úrnak, hogy még több emberrel megszerettesse a fafaragást, taníthasson és sokáig elláthasson bennünket eszközökkel, tanácsokkal, videókkal. Köszönet mindenért.

 179. Tisztelt Ambrus úr!
  Nem régiben egy barátom kezében láttam az ön gyönyörű faragó szerszámait. A kidolgozása és anyaga annyira megnyert, hogy mindenképp rendelnem kellett nekem is egy szettet. Most kezdek csak neki a fafaragásnak. Előtte számtalan dolgot kipróbáltam, ami kézművességgel kapcsolatos. Imádok olyan dolgokkal foglalkozni, amiben szárnyalhat a kreativitásom, fejleszti a képességeimet. Már nagyon várom a postást 🙂 Számos videóját megnéztem. Nagyon hasznosak. Amit én hiányolok, vagy csak nem találtam, azok a kis fafigura faragásról szóló felvételek. Igazából engem inkább ez a témakör vonz. Üdvözlettel: Vaszula Gábor!

 180. Három éve rendeltem Ambrus Aladártól az első vésőimet, amelyekből aztán később többet is rendeltem Nagyon meg vagyok elégedve a vésők éltartósságával, a szakszerű tanácsadással, amelyet a későbbiekben is igénybe fogok venni.

 181. Kedves Aladár!
  Eddig két ízben rendeltünk Öntől vésőket. először kopja faragáshoz lapos vésőket, majd most karácsonyra lepett meg a nejem két kecskeláb vésővel. Mindegyik szerszámot használtam, kiválóan funkcionálnak. Igényes kidolgozás, kiváló anyagminőség jellemzi, és élezni sem kellett (amit főleg a kecskelábaknál el lehet rontani, szakértelem szükséges), mert nagyszerűen meg voltak élezve. Két kopját készítettem segítségükkel (szerintem nagyon szépek lettek, 15X15cm-es tölgygerendákból), ill. a kecskelábakkal gyakran faragok írott szövegeket, indákat, stb., amihez az ékrovásos technika szükséges. Rendkívül hasznos volt a szintén Ön által írt “faragjunk együtt kopját” mű, többször elolvastam, ill. a formakincsét a gyakorlatban is használtam. Az élő fánál szebb nincs, de a halott (egy kicsit persze mindig élő) fa faragása is örökké való csodás elfoglaltságot jelent, melyhez az Ön ötletei (könyv) és profi szerszámai hozzásegítettek-hozzásegítenek.
  Csak jókat írhatok tehát.
  Áldott és békés ünnepeket kívánok: Bárdos Zoltán

 182. Üdvözlet!
  Már korábban rendeltem egy hat darabos faragókés készletet és nemrég rendeltem faragóleckéket hozzá. Nagyon meg vagyok velük elégedve. A kések tökéletesen, a leckék jól felépítettek így a téli hónapokra remek elfoglaltság.

 183. Soha nem faragtam még… Pár napja kezdtem de azóta nem tudom letenni…
  Remélem hamar belejövök.
  Cserkész készletet vettem és nagyon klassz…
  Videók sokat segítenek,a sikerélmény is megvan már,úgyhogy csak ajánlani tudom mindenkinek aki ki akarja kapcsolni az agyát…
  Pihentet,nyugtat…

 184. Már több alkalommal rendeltem Ambrus úrtól faragókéseket, nagyon meg vagyok vele elégedve. A felhasznált alapanyagok, a kések kiképzése, éltartóssága nagyon jó, a nyelek kézbe illőek. Ajánlani tudom mindenkinek! Egyetértek azzal, hogy minden gyereknek ki kellene próbálnia a fafaragást. Én például 30 éve egy iskolai technika órán szerettem meg a fafaragást és ez a szerelem azóta is megmaradt.

 185. Engem egy (öreg barátom-90éves)indított el.Örülök annak,hogy Ambrus Aladár honlapjára rátaláltam.Elsőként az alapkéseket vettem meg amik nagyon jól beváltak.Igen hasznosnak találtam a videó bemutatókat.Úgy itélem jól haladok.Díszdobozokat készítettem sikerrel.Nagyon fontos;elfoglaltság,belefeledkezés az alkotásba,belső béke.Köszönöm a lehetőséget!!!!!

 186. Tizenevesen konyorogtem apamnak egy bicskaert, hogy legyen mivel faragnom. Nem kaptam, igy mindenfele konyhaban talalt kesekkel probalkoztam. Nem volt tul sok sikerelmenyem a dologban, igy rahagytam. Most, 43 evesen megis el tudtam kezdeni tanulni a fafaragast. Halas vagyok ezert a honlapert es a jotanacsokert amiket telefonon kaptam, valamint azert hogy meg kulfoldre is elkuldtek nekem a rendelesem. Minden sracnak meg kellene tanulnia faragni, tobb okbol is. Szorakoztat, kikapcsol, nyugtat, sikerelmenyt tud adni mar elejetol kezdve. Raadasul olyan reszet fejleszti az agynak, amely a tanulas hatekonysagaert is felelos.

 187. Íves alapkést és görbekést rendeltem Ambrus Úrtól, nagyon kézre álló, jó minőségű alapanyagokból készült termékeket vehettem át.
  Külön öröm a mai internetes rendelések során ritkaságnak számító személyes kapcsolatfelvétel – nagyra értékelem – remélem ez a kapcsolódó szolgáltatás a jövőben is megmarad.
  A kések egyszerűségüknek, átgondolt ergonomikus kialakításuknak köszönhetően hamar megszerethetők.
  A fafaragás.info oldalon található videók, leírások pedig rengeteg hasznos, egy kezdő számára nélkülözhetetlen alaptudást osztanak meg, számomra legfontosabbak a faszerkezet – faragás minőség szoros összefüggésének megértésében voltak.
  Ambrus Úr, hálás vagyok a fent írtakért.
  Hasonszőrű lelkes kezdőknek sok kitartást, türelmet kívánok, mindenkinek Békés Ünnepet!

 188. Kedves Hozzászólók! Köszönjük véleményeiteket! Nagy öröm számomra, hogy meg vagy elégedve szerszámainkkal, eszközeinkkel.Nekem rendívül fontos az ügyfél elégedettsége. Az építő ötleteket is igyekszem a következőkben szem előtt tartani és alkalmazni.
  Üdv Ambrus Aladár

 189. Nem régen kezdtem a fafaragást, és csatlakozom az előttem hozzászólókhoz, hogy az Ambrus Úr szerszámai, élezőkövei, kiválóak, tényleg élvezet velük a faragás, csak ajánlani tudom kezdőknek és haladóknak egyaránt! Tökéletes szerszámok, csak dícsérni tudom. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Ambrus Úrnak, hogy többünkkel is megkedveltette a faragást, kiváló leckéiből rengeteget tanulhatunk. Bátorkodom többek nevében is megköszönni.

 190. Közel két éve rendeltem alapkést, amivel elégedett vagyok. Idén decemberben pedig élezőkövet és élezőbőrt, melyekkel a késeimet élezem. Ambrus Úr élező köve előtt többet rendeltem az internetről, de ez utóbbi vált be igazán. 🙂

 191. Több mint nyolc éve kacérkodom a fafaragással. Kaptam is ajándékba a feleségemtől egy Narex készletet. Évente többször elővettem, nekifogtam de valahogy sosem jött el az az áttörés, hogy sikerhez jussak, és lelkesen tovább haladjak. Most két hónapja a lányom vásárolt egy Ambrus készletet, és ahogy kézbe vettem, kipróbáltam a készletben található előrajzolt fatáblán egyből szárnyakat kaptam. A Narex azonnal landolt a kukába. A filmek nagyon sokat segítenek a youtubon, és már az élezés is megy. Naponta előveszem és egyre lelkesebben faragok. Már faforrásokat is kerestem.Bátran ajánlom bárkinek, csak egyszer kell kipróbálni.

 192. Nagyon szép faragószerszámok.
  Természetesek és Emberiek egyszerre.
  Minden kreatív gondolat materializálható általuk.
  Minden kreatív érzés materializálható általuk.
  Az élére odafigyelni !

 193. Hát elkezdtem faragni. Eddig amit csináltam az legfeljebb farigcsálás volt. Elkövettem a kezdők legnagyobb hibáját: rossz szerszámmal dolgoztam. Pedig voltak jónak tűnő késeim, kiderült, úgy szarok ahogy vannak. Rendeltem késeket, vésőket stb. a fafaragás.info-ról. Hát ezek maguk a csodák, Ergonómiailag tökéletesek ( pedig nagy kezem van) borotvaélesek, éltartók, jól élezhetők. Szó szerint élvezet velük dolgozni. Ahogy elképzelem úgy metszi a fát. Mindenkinek nagyon-nagyon ajánlom!!!

 194. 4 faragvésőt rendeltem eddig, amelyek nemcsak dizájnosak, de élesek is és nagyon megvagyok velük elégedve. Én csak ajánlani tudom. Az új oldal jobban áttekinthető, gyors és nagyszerű.

  Mile Pál Csaba

 195. 1 faragó kést és 6 faragó leckét rendeltem. A kés nagyon kézbe álló és jól használható, a faragó leckéken pedig látható a fejlődés. A videók pedig sokat segítettek a kezdésben.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..