Szeretnéd kipróbálni saját, vagy gyereked kézügyességét a fafaragásban?

Szeretnéd kipróbálni saját, vagy gyereked kézügyességét a fafaragásban?

A Székely Faragóellátó, világviszonylatban egyedülálló sehol nem látott megoldásokat kínál.

 

Próbáltál már faragókéseket, faragóvésőket, ezek élezéséhez alkalmas eszközöket vagy faragáshoz előkészített alapanyagot beszerezni a kereskedelemben, vagy a piacon?
Szerszámok kiválasztása

Sokszor felmerül a faragás kipróbálásának igénye, de gyakran már az ötlet hiányánál elakad a dolog. Ebben is tudunk segíteni, sőt a legnagyobb erőnk abban van, hogy már egy-két fotó alapján a legmegfelelőbb szerszám készletet   tudjuk össze állítani. Ha fel kell rajzolni, meg kell tervezni valamilyen mintát ebben is tudunk segíteni.

Miért a Faragó ellátó?

Hatalmas készletekkel rendelkezünk az egyedi kézimunkával előállított faragószerszámokból. Ezek azonnal elvihetőek és máris el lehet indulni a sikerélmény felé vezető úton. Folyamatosan fejlesztjük, bővítjük készleteinket, szem előtt tartva a vásárlóink visszajelzéseit.

Miben különböznek a mi faragószerszámaink, faragókészleteink, a piacon fellelhető többi szerszámtól? Azok a minőségi faragásra gyakran távolról sem alkalmasak.

Először is a mi késeink három különböző méretben készülnek. Tekintetbe vesszük a női kacsók, a gyerek kezecskék, és a férfi markok közötti méretbeli különbségeket. A késeink pengéje 64 Rockwell keménységű és csak 1 mm vastagságú, az acélok megmunkálására kifejlesztett gyorsacélból készülnek. A mi szerszámainkkal még el is lehet faragni a piacon található többi faragó szerszámot.

Érdemes összehasonlítani szerszámainkat a piacon fellelhető többi hasonló szerszámmal.

A faragóvésők anyaga 58 Rockwell keménységű szerszámacél de ezek vastagsága is a legmegfelelőbb a faragás könnyűvé tételéhez. Kívül-belül ki vannak polírozva és borotva élesek. Értékesítés előtt kipróbáljuk, hogy jól vágnak-e. Megfelelő varrott tokkal, vagy a késeket faragáshoz előkészített, előrajzolt elegáns fadobozokban tudjuk átadni.

A faragókés készletek

Általában elegáns fadobozban vannak és ami világviszonylatban egyedivé teszi őket, hogy a készlet tartalmazhat akár 20 darab tematikusan tervezett és válogatott, csodálatosan, könnyen faragható hársfára szitázott faragó leckét. A leckék tökéletesen megfelelnek annak a célnak, hogy kifaragásuk közben a kezdő faragó sikerélményeket szerezzen, megismerje a fafaragás óriási csodáját és megtanulja a fafaragás egyik legfontosabb alapját a fa szálirányának ismeretét.

Fafaragó tanfolyamok, oktatás

A fafaragás az elképzelhető legösszetettebb szinten fejleszti a vele foglalkozók kreativitását, térlátását, rajzkészségét, kézügyességét, növeli az önbizalmat és megismerteti, megszeretteti csodás néphagyományainkat. Meditatív, alkotó tevékenység, amely harmóniát, lelki békét teremt Bárki által könnyen elsajátítható, és csak a fantázia szab határt, hogy melyik irányba induljak el a faragás nagyon széles és elágazó útján.

Ideális ajándékok

Nincsen szebb dolog mint amikor egy kisgyerek, vagy unoka saját kézzel faragott ajándékkal fakaszt örömkönnyeket kedvesei arcán. Ezen kívül a mai digitális korszakban a gyerekeink alig találkoznak bármilyen kézi szerszámmal eszközzel. Ezen hiányosság legcsodálatosabb pótló szere lehet a faragás.Persze ez sem mindenki számára testhezálló tevékenység, de akiben felmerül az igény ennek kipróbálására, annál csodákat művel.

  Hogyan szerettessük meg valakivel a faragást

Legkönnyebben az első sikerélmények megszerzésével lehet valakivel megszerettetni a fafaragást. Ennek legegyszerűbb módja a vonalrajzok faragása. Hamar elkészíthetőek, minimális a szerszám- és eszközigényük. Egy jól kiválasztott téma nagyon mutatós végeredményhez vezet. A bal oldali készlet tartalmaz egy üres lapot, egy előrajzolt gyakorlótáblát, egy faragókést, csiszolópapírt és bútorolajat. Ezt kézben fogva, kis előgyakorlat végzése után nagyon könnyen ki lehet faragni.

Honnan merítsek ihletet, hol szerezzek ötleteket?

A neten számtalan ötlet található de kis kézügyességgel, kevés próbálkozás után egyre szebb formákat, grafikákat tudunk rajzolni magunk is. Én is összegyűjtöttem pár képet amit a mellékelt linken meg lehet nézni.

https://hu.pinterest.com/ambrusaladr/vonalrajz/

A mellékelt három kis film nagyban megkönnyíti a munkafolyamatot.

 

https://www.youtube.com/watch?v=oZDcIDtEPGk

https://www.youtube.com/watch?v=GcrLhCESQMo

https://www.youtube.com/watch?v=rSgoIomtYAc

Mit írnak rólunk, hűséges vásárlóink?

A szerszámaimat legrégebben használók ismerik legjobban és tudják összehasonlítani, minősíteni, véleményezni a minőségüket. 170-nél is többen vették a fáradságot és megtiszteltek azzal, hogy véleményt írtak róluk. Mielőtt eldöntenék, hogy milyen szerszámokat vásároljanak érdemes ezen személyek véleményét elolvasni. https://www.faragoszerszam.info/velemenyek/

Fafaragás oktatás

A Székely Faragóházban minden szombaton tartunk faragásoktatást. Az oktatás 9-13 óra között történik és szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt. Érdemes a kezdő lépéseket irányítás mellett megtenni, hogy ne alakuljanak ki  rossz rutinok, beidegződések. Aki stratégiailag távol lakik tőlem, könnyen elsajátíthatja az alapokat a YouTube-on megtekinthető számos oktatóvideóm segítségével, amelyeknek népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint a kétmilliót is meghaladó nézőszám.

https://www.youtube.com/channel/UCYthg_knYCZIR-D_U1YYH1w?view_as=subscriber

Házi versenyek

Az oktatáson résztvevők számára alkalmanként házi versenyeket szervezünk és az elkészült tárgyakat vándorkiállításokon mutatjuk be iskolákban. Ezáltal is próbáljuk minél több látogató érdeklődését felcsigázni e páratlan csodás alkotó tevékenység iránt. Az oktatással kapcsolatos filozófiám lényege, hogy nem az a fontos, ha a tanuló azt konstatálja, hogy de jó fej a tanárom, hanem hű de ügyes voltam ma is.

Élező készlet

Élezés

A szerszámok élezésének ismerete alapkövetelménye a faragás megtanulásának. A faragás oktatás arra is kiterjed, hogy a kézi élezés alapjait megtanítjuk. A gépi élezést is megmutatjuk. A borotva éles szerszámmal könnyű, a faragás, az juttat sikerélményhez, és minimalizálja a baleset veszélyt. A tompa élű kést kénytelen vagyok nagy erővel nyomni és könnyebben hajlamos a megcsúszásra. Elérhető nálunk olyan minden faragó szerszám élezésére összerakott készlet amely különböző köveket, élező bőrökön és prolipasztát is tartalmaz.

Ha a felsorolt témák valamelyike felkeltette érdeklődését keresse fel webáruházunkat a www.faragoszerszam.info oldalon Ajánlott facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/141323342550742/

Hívjon telefonon: +3620 3370757

Írjon e-mailt. aladar@fafaragas.info
Nagyon kérek minden kedves olvasót, hogy véleményével, ötleteivel segítsen a fenti blogbejegyzés színvonalának emelésén. Te miről írtál volna még ezen kívül? Mit írtál volna másképp? Minden véleményt, segítséget előre is köszönök. Az is érdekelne, hogy az oldalam árukészletét átnézve mit nem találtatok, mivel bővítsem még a faragó ellátó kinálatát. MISSZIÓ!

Legfontosabb küldetésem, minél több fiatalnak, vagy nem fiatalnak átadni ezt a csodát. Minél több gyerekkel megismertetni, megszerettetni ezt a páratlanul szép és fejlesztő alkotó munkát. Gyerekeink lélekromboló monitorok ellőtt töltött idejéből amennyit csak lehet átirányítani hasznosabb időtöltés irányába.

Mivel elég sok szerszám alapanyaga a már leselejtezett fürkészlapok, körfűrész lapok gyalukésekből készül, így az újrahasznosítás is nagy szerepet kap. A világon páratlan, csodálatos néphagyományaink továbbadása. A faragás meditatív tevékenység lévén, a sok egyhangú unalmas munkában eltöltött idő után felüdülés, terápia. Minél többen megismerik és művelik annál több lesz a kiegyensúlyozott boldog ember.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

“Szeretnéd kipróbálni saját, vagy gyereked kézügyességét a fafaragásban?” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Kedves Aladár barátom!
    Szeretném megújítani a saját honlapomat, ezért tanulmányoztam a tiédet.Nagyon, nagyon tetszik. Esztétikus, praktikus, könnyen áttekinthető és felhasználóbarát. Sikered titka nem csak az óriási szakmai tudásodban rejlik , hanem abban is hogy, ismeretlenül is tiszteled, szereted azokat, akiknek a szolgálataidat, termékeidet felajánlod. Szívből gratulálok ehhez! Baráti öleléssel: Simon András