Legújabb faragószerszámaim

Legújabb faragószerszámaim

Lehet, hogy te is rég erre a szerszámra vártál. Ha nem írd meg, hogy milyen új szerszámnak örülnél.

Ez a kimondottan természetjáróknak, Waldorf iskolásoknak, és cserkészeknek készült készlet faragható, fekete dióból készült oldalakkal feldobott készlet, amire igény szerint bármilyen szöveg ráfaragható, ahhoz, hogy minél jobban személyre szabott legyen. Két máshol sehol nem látható sorszámozott, egyedi  késsel választható. 

Ez az alig íves véső belülről élezett. Képzeljük el mennyire megkönnyíti egy szőlőszem vagy bármilyen gömbölyített alak kifaragását.
Ez egy a profiknak készült hosszú vékony kés ami lehetővé teszi kis szobroknál és szűk helyekhez való hozzáférést. Nagyon kemény és vékony. Gyakorlatlan kezekben könnyen letörik a hegye.
Ez a legújabb vékony alapkés. A penge keskenyebb mint az eredeti alapkésnél ezért az íves vonalakkal is könnyebben megbirkózik.Mivel hegyesebb a régi alapkésnél vigyázzunk a hegyére.
 Ferde élű alig íves keskeny véső. Szobrászkodáshoz vagy alapszedésnél  könnyedén befér a hónaljakba. 
Homlokkés. Nagyon megkönnyíti a nagy pontosságú csipke faragást, a csukló erőkifejtése sokkal hatékonyabb, kevésbé fárasztó.  
 Kis csipkéző kés. Főleg az orosz faragóknál elterjedt. Nagy pontossággal lehet a finom csipke faragást elkövetni vele.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

“Legújabb faragószerszámaim” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Nem rég vettem egy ékvésőt,nagyon jónak bizonyult.Szépen fordul a fában ,és jó éltartó.Nagyon elégedett vagyok vele.

  2. Nagyon tetszenek a kések annyira szeretnék egy videó filmet látni hogy hogyan is kell ezeket a késeket használni szakszerűen hogy jó minőségű munkát kapjak előre is köszönöm tisztelettel