Jól bevált okosságok, újdonságok.

Jól bevált okosságok, újdonságok.

               Kicsit ritkultak az általam készített Youtube filmek és bejegyzések. Ennek fő oka a reakciók, reagálások hiánya. Úgymond elment a kedvem. Érdeklődés hiányában sok-sok műsor elmarad. Most néhány újdonságra hívom fel a figyelmeteket. Amióta használom őket, nélkülözhetetlenek a műhelyemben. A fafaragók elég gyakran kell csiszolják a fákat. A csiszoló eszközök, alkalmatosságok is folyamatos fejlődésen mennek át. Most főleg ebben a témában mutatok néhány okosságot.

Nem tudom ismeritek-e a

QUICKWOOD CSISZOLÓRENDSZEREK-et. Az alábbio elérhetőségen gazdagabb tájékoztatót láthattok. Ez a szerszám a domború, faragott felületek csiszolását könnyíti meg és a kis kefék, meg csiszoló szalagocskák cserélhetőek.

 

http://feluletkezelesek.hu/?content=termekek&tipus=csiszolastechnika

Ez is a fentihet hasonló eszköz. Fúrópisztolyba fogva elég hatékony célszerszám.
A következő három fotó a MIRKA cég újdonságát mutatja be. Hatalmas előnye a tartósságán kivül, hogy a keletkezett csiszoló por nem rakodik bele, a réseken át ki tudja szórni, és nem karcol, hanem inkább hántol. Szebb felület, hatékonyabb munka. Nagyon sok szemcsefinomságnak megfelelő változatban beszerezhető. Amióta beszereztem alig használtam csiszoló vásznat.
A lenti két fotó a Trzact legújabb terméke. Erős hűtés jellemzi. Ennek az élezésnél van nagyobb szerepe. A köszörű kö oldalán nem szabad köszörülni, de ha még is ott fogunk hozza nagyon gyorsan kopik és a kezdetekkor sik felület gyorsan homorúvá változik. Ez megtartja végig a sik profilt, nagyon harap és csodálatos felületet eredményez. Az egyenes vésők és kézi gyalukések élezésének csoda eszköze. Természetesen a többi faragó szerszám is nagyon szépen élezhető vele.
Ezeket a talpas negyvenöt fokos vonalzókat a kopjafák és más geometriai elemek tervezésénél használom. Nagyon gyorssá és pontossá teszik a munkát.
Ezek a különböző szélességű rozsdamentes vonalzók a kopjafák tervezésekor felmerűlő párhuzamos vonalak szerkesztését gyorsítják, méregetés, pepecselés nélkül.
Ez a legszélesebb mérettartományba dolgozó, állítható fafauró. Ha csak pár darab, nem szabvány méretű lyukat kell furnom jó ha kéznél van.
 
A fenti dörzsárak a szobrok és más mélyen cizellált faragások befejező mozzanatainál hasznosak. Kopásállóak, és szép felületet eredményeznek

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .