Felkérés minden cserkészhez!

Felkérés minden cserkészhez!

                Jó munkát minden kedves cserkésznek és cserkész vezetőnek!

           Nagy és szerintem sokak számára hasznos tervem megvalósításához kérek óriási segítséget tőletek. Videósorozat készítését tervezem cserkészeknek, hogy a régebbi időkben oly fontos és hasznos fafaragást, ami sajnos napjainkban lassan kezdett kikopni a mindennapi életből, újra életre keltsem, megismertessem és megszerettessem. Már írtam egy könyvet “Faragjunk együtt kopjafát” címmel a kopjafák faragásáról 2009-ben és legalább 500 érdeklődőről van tudomásom akik a könyv alapján fogtak neki és tanultak meg kopjafát faragni. Dolgozom egy újabb témába vágó könyvön “Faragjunk, de mit és mivel” címmel. Ehhez és a videókhoz kérek sok-sok ötletet, kérdést, javaslatot, hogy melyik témakörökre fordítsak nagyobb figyelmet, több időt. Nemcsak elméleti oktatással tervezem a hozzájárulást hanem a legmegfelelőbb, legkiválóbb éltartó szerszámok és eszközök készítésével is. Most is vannak olyan praktikus faragó készleteim amelyek a jó kések mellett előrajzolt tematikus leckéket és élező eszközöket tartalmaznak, természetesen elérhető áron. Az általam készített szerszámok, eszközök használóinak véleményeit elolvashatjátok ITT.

Elképzelésem szerint az alábbi témaköröket tartom fontosnak bemutatni:

 • Faragásra ajánlott fafajták.
 • Mit faragjunk?
 • Mivel faragjunk?
 • Hogyan élezzünk?
 • Faragott tárgyak felület kezelése.                                                                                                            Ezekben a témákban kérem a további ötleteket, tanácsokat.

Az elérhetőségeim. ITT

A budapesti székhelyű “Székely faragóház és Faragó ellátó” virtuálisan meglátogatható ITT.

Az eddig faragással és sok más egyéb témában elkészült oktató filmjeim megnézhetőek ITT

Annak reményében, hogy sokat tudunk egymásnak segíteni kívánok erőt, egészséget és kitartást!

Üdvözlettel Ambrus Aladár

“Felkérés minden cserkészhez!” bejegyzéshez 1 hozzászólás

 1. Tisztelt Ambrus Úr.

  Mai nap megérkezett a rendelt csomagom ami kellemes meglepetés volt, hisz még csak tegnap beszéltünk telefonon.
  Egyből neki is álltam faragni, de nehezen lehet abba hagyni 😀.
  Gyermekként nagyapám faragott nekem, általa szerettem meg a fával való foglalkozást, most én szeretném majd átadni azt a tudást amit kaptam.
  Figyelemmel követem a videóit, remélem még sok faragás módot tanulhatók öntől. Sajnos egyre kevesebb az ilyen igazi mester ember mint Őn, és szívből örülök hogy a tudását videón keresztül is próbálja átadni.
  Jó egészséget kívánok!
  Tisztelttel és köszönettel
  Kőmüves Tamás

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..