Faragókészletekről

A faragó készletek összeállításának az a célja, hogy minél kissebb helyre, minél kompaktabb kiszerelésben kéznél legyenek a faragó és élező szerszámok. Mostanáig nagyon sokfajta faragó kés készletet összeállítottam, és élesben sokan teszteltétek. Most jutottam el arra a számomra is kielégítő szintre, hogy most hosszú ideig nem töröm az agyam újabb kés készleten mert a TOROCKÓ készlet szerintem egy teli találat. Kis helyen a három leggyakrabban használt kés, élező bőr polír paszta, és az első hat lecke. A késkészletek kiválasztásánál érdemes legalább az alapkést gyorsacélból választani, mert a nagyon finom csipke faragásnál nagyon előnyös az 1 mm élvastagság és 63 Rockwell keménység. Még a közeli célok között szerepel két-három elegáns, és praktikus faragó véső készlet összeállítása. Amint elkészülnek erről is tájékoztatlak titeket.

fafaragó készlet polírpasztával

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

“Faragókészletekről” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Kedves Ambrus Úr!

  Afelől szeretnék érdeklődni öntől, hogy a TOROCKÓ fafaragó készletben szereplő kések markolata, vastag, felnőtteknek ajánlott inkább, vagy egy kicsit keskenyebb, és gyerekek is használhatják?
  Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

  Köszönettel:
  Levente

 2. Pár hete vásároltam egy Faragókészletet 16 faragóleckével. A készlet gyönyörű diófa dobozban van, a kés pengeéles de mégis barátságosan simul a tenyérbe.
  Minden egyes alkalommal, amikor ránézek a készletre, késztetést érzek hogy használjam. Minden szempontból nagyon magas minőséget képvisel.

 3. Tisztelt Ambrus Aladár Úr!
  Megkaptam a hss gyorsacél 6 db os faragókészletet,a faragó leckéket,és élezőkövet és bőrt, és a könyvet Faragjunk együtt kopjafát!
  Mikor ki bontottam és kézbe vettem a késeket mintha a kezembe lenne gyártva!
  És a minősége igazán kiváló! A hársfába mint a vaj úgy dolgozik! Nagyon örülök,hogy rátaláltam az oldalra.
  Régen kerestem már ilyen oldalt! Köszönöm a kedvességét amit telefonon tapasztaltam,remélem fogom tapasztalni személyesen is, ha arra járok feltétlen bemegyek a faragó házba!
  Ezt a csodás készletet még szeretném bővíteni idővel,kopja vésőkkel, csak még arra gyűjteni kell! ?
  A könyv a kopja fa faragásról egy külön kincs a képekkel mely taglalja a rajzolást és megmunkálást is! Így nyugdíjba menetelem után,kiváló időtöltés lesz,persze nagyon sok gyakorlással!
  Még egyszer nagyon köszönöm a gyorsaságot,barátságot, és ezt a fantasztikus remekművet,amivel élvezet dolgozni! Remélem sokáig még tud segíteni ha szükségem lesz rá!
  További jó munkát és művészetéhez sok egészséget kívánok : András.

 4. Tisztelt Ambrus Úr!

  Immáron másodszor rendelek Öntől szerszámokat. Különböző késeket és vésőket, valamint élező eszközöket volt szerencsém kézhez venni. A szerszámokról csak annyit tudok mondani, mint magáról az Ön által létrehozott weboldalról: minőségi, profi és magán hordozza csodálatos hagyományunknak, ennek a művészeti ágnak odaadó szeretetét. További tevékenységéhez jó egészséget kívánok.
  Köszönettel: Kacsirek Ottó

 5. Kedves Ambrus Úr!
  Januárban rendeltem öntől egy alap fa faragó kés készletet amivel a kevés szabadidőmből adódó sajnos csak a napokban fogok végezni a gyakorló táblákkal de nagyon élvezem. A szerszámok nagyon jó minőségűék és jól használhatóak szerény véleményem szerint, feltett szándékom hogy gyarapítani fogom még a gyűjteményt egy két darabbal. Köszönöm a gyors és korrekt postázást és azt külön hogy személyesen telefonon is visszahívott a megrendeléskor. Remélem egyszer megismerhetem önt majd személyesen is köszönettel:
  Bokor Péter