Evolúció a faragókés nyeleknél

Evolúció a faragókés nyeleknél

Már nem emlékszem napra pontosan, hogy mikor kezdtem a faragó kések mennyiségi készítését. Nagyon jól felismerhető a fejlődés az idő teltével. Mostani célom az, hogy ajándéknak is elegáns legyen a termék és könnyen egyedivé lehessen varázsolni. Az utolsó megoldás azon kívül, hogy egyedi számozást kapott, lehetővé teszi a késnyél másik oldalán egy hasonló technikával történő saját név, logó elhelyezését is.

Az első kések nyelén még nem volt semmilyen logó. Ezek is gyertyánból készültek. A másodikon már bélyegtővel rányomtam egy tulipános A monogramot. A harmadikon már az Ambrus logót bélyegeztem rá, de ez még mindig nagyon fapadosnak tűnt. Ezután tamponnyomással raktuk rá a logót és a gyorsacél kések nyelét barna színű mártással emeltem ki. Következő állomás a HSS jelet is rá nyomattam. Ezután a nagyon drága exota fákkal próbálkoztam.

A legújabbak a fémberakásos logó három rétegű fanyélen és a legutolsó az egyedi számozással készült ,műgyantával kiöntött három rétegű késnyelek. Kíváncsian várom véleményeteket, de még inkább ötleteiteket, hogy mivel lehetne még vonzóbbá, egyedibbé varázsolni a szerszámokat.

Az élező bőröket is próbálom feldobni kissé. A célom az. hogy felhívjam a figyelmet, az élezés fontosságára.

Ezért szitáztuk rá ezt a kis szösszenetet az élező bőrök hátoldalkára.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .