A fafaragás csodáját a fafaragók általbemutató könyv.

A fafaragás csodáját a fafaragók általbemutató könyv.

Nagyon kedves fafaragó barátaim, ismerőseim, és mindenki akinek bármilyen kis köze van a fafaragáshoz. Kérlek nézzétek meg ezt a rövid videót és ötletek, tanácsok, javaslatok garmadájával segítsetek.  https://youtu.be/ISlIA2ovVXM

Az a tény, hogy drasztikusan fogy a magyarság, nem képezi vita tárgyát. Az a baj, hogy a faragni szerető, tudó emberek száma ennél sokkal gyorsabban fogy. Akik ismerjük ezt a csodát, és a felbecsülhetetlen jótékony hatását tudjuk, hogy a faragással töltött idő minden másodperce, milyen jótékony hatással van az ember lelkére, és mennyi mindenre megtanít játékosan. Fogjunk össze és az utánunk következő generáció minél népesebb táborát ismertessük meg ezzel a csodálatos alkotó tevékenységgel. Sajnos egyre kevesebben vagyunk akik ezt át tudjuk adni, és ami még szomorúbb, hogy még ennél is kevesebben akik át is szeretnék adni. Az a kósza ötletem támadt, hogy a Trianon előtti teljes Magyarország területén fellelhető híres fafaragókat felkeresem, és egy két napot együtt töltve elbeszélgetünk, videózgatunk, és az anyag gyűjtés után ezen élmények alapján írok egy szép, érdekes könyvet. Minden felkeresett személlyel külön fejezetben foglalkozom, bemutatva életútját, munkásságát, erősségeit.

A kérésem az, hogy ezen blog alján osszátok meg javaslataitokat, küldjetek pár fotót és véleményezzétek ezt az ötletet. Egy kis népszerűsítése lenne ez a fafaragásnak, ráirányítva a figyelmet. Egy ütős anyag bemutatása, reményeim szerint a fiatalság érdeklődését is megmozgatja. 

   

 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .